FORUMS: list search recent posts

FCP 7 - Playback fine within program - Sutter on Export

COW Forums : Apple Final Cut Pro Legacy

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Paul Charles
FCP 7 - Playback fine within program - Sutter on Export
on Aug 3, 2015 at 7:15:48 pm

Greetings

720p 30fps AVCHD - Encoded by FCP at recommended 422LT looks fine when played within the program, but encounters stuttering (mainly on pans) when exported as Same as Source...or any of the Quicktime Conversions (QT 7.7)one can think of. Sequence is only 1:30.

Looks like a frame rate issue, but appears not to be, as I have been meticulous in trying to troubleshoot this problem.

I am on an older system (see below). Could this be a hardware issue?

Any thoughts, or work-around would be greatly appreciated!

Thank you so much.

- Paul

Mac 10.5.8
2 x 2.66 Duel Core Intel Xenon
4 GB 667 MHz DDR2 FB-DIMM


Return to posts index

Joaco G├╝iraldes
Re: FCP 7 - Playback fine within program - Sutter on Export
on Aug 3, 2015 at 7:46:54 pm

Did you encode the files to Prores before importing? Or are you using the AVCHD files in a Prores sequence?

Alternately, could it simply be a playback issue?

Recently I had trouble with AVCHD but found a pending update in the App store which specifically solved errors with AVCHD in Final Cut. I don't know if it will be available for 10.5.8 though.

Also, when exporting using "Current Settings", try with "Make movie self compressed" and "Recompress all frames" are both checked.


Return to posts index

Paul Charles
Re: FCP 7 - Playback fine within program - Sutter on Export
on Aug 3, 2015 at 8:06:08 pm

Thank you for the quick response!

Yes. The files were encoded to ProRes 422 LT. I also tried 422 HQ, through both FCP itself and PavTube converter.

I have tried both compressing all frames and self contained movie.

I have noticed on playback, when monitoring framerate in QT, that it seems to vary and not hold true to the assigned framerate. I don't know if that's just the way QT is or some other issue. Again, the movie when opened within FCP, plays fine without stutter.

Thank you again.

Paul


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]