MAC OS X: Forum

How do I capture

COW Forums : Apple OS X

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Roli RivelinoHow do I capture
by on Oct 1, 2010 at 9:41:09 am

I wan't to do a tutorial and I'm wondering how to use the video capture feature in OS X, I'm fairly sure it has one doesn't it?

many thanks

aka Newbie Wan Kenewbie. "The young Newbie, is now a Padawon."

System
Mac Pro 2.8Gb quad core
8Gb RAM
1x 320Gb 7200 hardrive
1x 1Tb 7200 hardrive
Nvidia Geforce 8800 512mb Graphics card
1x 1Tb external WD 'My Book' eSata

Equipment
Panasonic AG-HVX 200
Firestore FS-100


Return to posts index

Zane BarkerRe: How do I capture
by on Oct 2, 2010 at 1:03:49 am

What version of OS X do you have?

**Hindsight is always 1080p**


Return to posts index

Joel HuffordRe: How do I capture
by on Oct 2, 2010 at 11:58:47 pm

Hi,

Assuming you have the latest version of Quicktime Player: Quicktime X, you can just launch the application and then choose File...New Screen Recording... or press "Command, Control, N"

Hope that helps

joel
Corporate and Special Event Staging Services
http://www.pacificstaging.com


Return to posts index


Zane BarkerRe: How do I capture
by on Oct 3, 2010 at 7:44:27 pm

[Joel Hufford] "Assuming you have the latest version of Quicktime Player: Quicktime X"

Thats why I asked what version of the OS he has. QuicktimeX is ONLY available with Snow Leopard.

**Hindsight is always 1080p**


Return to posts index

Roli RivelinoRe: How do I capture
by on Oct 4, 2010 at 8:08:00 am

Hi Guys,

You'll have to forgive me as all I know about Macs is all Final Cut based. I clicked on Finder and it said Finder version 10.5.8, is that the same as my OS X version?

aka Newbie Wan Kenewbie. "The young Newbie, is now a Padawon."

System
Mac Pro 2.8Gb quad core
8Gb RAM
1x 320Gb 7200 hardrive
1x 1Tb 7200 hardrive
Nvidia Geforce 8800 512mb Graphics card
1x 1Tb external WD 'My Book' eSata

Equipment
Panasonic AG-HVX 200
Firestore FS-100


Return to posts index

Joel HuffordRe: How do I capture
by on Oct 4, 2010 at 7:35:57 pm

You are correct, 10.5.8 is the version of your operating system.

Version 10.6 "Snow Leopard," ships with a newer version of Quicktime which has native support for screen capturing. One option is to upgrade your system to the new operating system at a cost of $29.

Another option, if you don't want to deal with upgrading your operating system would be to purchase screen capturing software.

A quick Google search found this link of 10 popular screen capturing apps. I haven't used any of them as I have Quicktime X, but they all offer trial periods so you can test them out for yourself.

Mac Screen Capture Software

hope that helps!

joel
Corporate and Special Event Staging Services
http://www.pacificstaging.com


Return to posts index


Roli RivelinoRe: How do I capture
by on Oct 4, 2010 at 9:42:51 pm

Cool, that does help; thanks Joel.

aka Newbie Wan Kenewbie. "The young Newbie, is now a Padawon."

System
Mac Pro 2.8Gb quad core
8Gb RAM
1x 320Gb 7200 hardrive
1x 1Tb 7200 hardrive
Nvidia Geforce 8800 512mb Graphics card
1x 1Tb external WD 'My Book' eSata

Equipment
Panasonic AG-HVX 200
Firestore FS-100


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]