AVID: Avid Editing Forum Avid Editing Tutorials

Transcode switches to AMA link after Relinking

COW Forums : Avid Media Composer

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Nick Herron
Transcode switches to AMA link after Relinking
on Aug 7, 2019 at 2:46:34 pm

So I have accidentally left a few AMA clips with the "D1" track enabled prior to transcoding. Normally, I just unlink the AMA, deselect the D1 layer and relink. All good there.

Tried to do the same with the transcodes and it relinked now showing the AMA chainlink icon. I did specifically choose to relink to specific transcode resolution (in my case DNX HR LB) and it still gives me the chainlink icon in its place now.

Probably doesn't help that my AMA lives on the same drive as the transcodes, albeit different folder locations.

Any advice how to get it back to the transcodes?

Thanks
-Nick


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Transcode switches to AMA link after Relinking
on Aug 9, 2019 at 3:01:18 pm

bring your transcodes into a bin and select them all.
right click on your sequence and select relink.
select relink to selected items in open bin.
make sure none of your linked sources are in an open bin and selected.
might hve to tweak some of the link settings based on your source transcodes.
(I usually change name to "Tape Name or Source File Name")

Glenn


Return to posts index

Glenn Sakatch
Re: Transcode switches to AMA link after Relinking
on Aug 17, 2019 at 3:32:20 pm

Sorry, this should say bring your links into a bin...not transcodes

Glenn


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2019 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]