ZAXWERKS: Zaxwerks Forum Zaxwerks Tutorials

ProAnimator issues

COW Forums : Zaxwerks

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
FinalOneProAnimator issues
by on May 19, 2007 at 8:14:02 pm

hello,

I just tried using the latest ProAnimator (4.1.0) as a standalone 3D text generator which works as advertised. Problem is that when I choose to render a single frame with Aplha Channel clicked - it always generates a black background (as it should for an Aplha channel) - BUT - when I output as a .pict file and bring this into Photoshop, the Aplha channel doesn't work. The background stays black! I am not even sure if a .pict file supports Aplha capabilities?

I am trying to use the 3D text for a web site project and would like the text to have alpha capabilities when going to .gif. Is ther a way to do this correctly?


Return to posts index

Jon OkerstromRe: ProAnimator issues
by on May 19, 2007 at 10:47:44 pm

Hello FinalOne,

yes, the pict format supports alpha channels and ProAnimator 4 exports picts with alpha channels. I just did a "render frame" and saved the picture in pict format, opened it in Photoshop and the alpha channel was there... from ProAnimator 4.

jon



Return to posts index

Matt RhodesRe: ProAnimator issues
by on May 21, 2007 at 3:40:03 pm

Hi FinalOne.

As Jon said, you're probably getting a PICT file with an alpha channel, but let's make sure.

Once you've opened the file in Photoshop, find the Window menu.
Open the Channels palette (Window >Channels) and notice that there
is indeed an Alpha channel.

Let us know if you have any further questions.

Matt Rhodes
Zaxwerks, Inc.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]