MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Conform problem

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Marc MorelConform problem
by on Jun 12, 2012 at 8:32:44 pm

Good afternoon all,

I have imported a number of 1920 x 1080 clips from my Panasonic HDC-HS300 via the M100 Import AVCHD/ClipWrap dialog, selected Apple ProRes 422 as output format. All of that worked OK. I now have to use those clips in a 4:3 project. If I right-click a clip in the bin and use the Conform command, I get a clip with a proper black letterbox bar at the top but I get a black bar that rises half way up the image from the bottom.



Have any of you ever seen this or have any idea what might be going on?

Thanks for any help or insights you might be able to provide,

Marc


Return to posts index

Floh PetersRe: Conform problem
by on Jun 12, 2012 at 9:21:29 pm

Hi Marc,

which software version are you using? There were some older versions that had problems conforming progressive source clips. Not sure if this is your problem, though.

If you are on 2.0 or up, can you use the realtime format mixing?



Return to posts index

Marc MorelRe: Conform problem
by on Jun 12, 2012 at 9:30:41 pm

Hi Floh,

OS X 106.7, Media 100 version 2.1, Aja Kona LHe, driver version 9.0.5

And could you detail a bit more what you mean by realtime format mixing?

Thanks,

MA



Return to posts index


Floh PetersRe: Conform problem
by on Jun 12, 2012 at 9:54:24 pm

What happens if you drop your HD clips in a SD 4:3 timeline? They should downscale and play back in realtime (in lower quality). This should work for editing, and even rendering the (used) clips in the 4:3 timeline should work as expected.



Return to posts index

Marc MorelRe: Conform problem
by on Jun 13, 2012 at 6:06:40 pm

As always, many thanks Floh.

Marc



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]