MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
jeremy RowellAE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 23, 2011 at 6:08:01 pm

Recently installed AE 5.5 and now I can't open both programs at the same time. The error of "media 100 hardware is in use" pops up. In AE prefs I do not have it outputting to media 100 or AJA. What could be the issue? Or am I not able to use both at the same time any longer?



Return to posts index

Floh PetersRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 23, 2011 at 6:29:43 pm

If you are speaking of AE CS 5.5 (not AE 5.5), you should have the output options available. It looks like the "regular" Aja output does not work with CS5.5, but the Media 100 version does. Maybe you need to reinstall Media 100 Suite or the Aja driver?



Return to posts index

jeremy RowellRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 23, 2011 at 6:40:30 pm

After re-reading my question... I think I made it a little confusing. In AE CS 5.5 I have the option to output to media 100 and AJA available, but they are not selected. AE is not outputting the video to media 100 (so no Media 100 hardware should be in use), so why am I not able to open Media 100 up while AE is open?



Return to posts index


Gregg MichaelsRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 23, 2011 at 6:45:46 pm

You might want to check your audio out preferences in AE to make sure they're not set to your aja card.

GM


Return to posts index

jeremy RowellRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 23, 2011 at 9:07:02 pm

Audio is set set to line output, not AJA. There's gotta be some dumb setting I'm missing.

any other ideas?



Return to posts index

Floh PetersRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 24, 2011 at 12:26:08 pm

Okay, now I understand. Adobe did some strange changes which actually are blocking the Aja card. Set the video out to Media 100, and you should be able to switch back and forth



Return to posts index


jeremy RowellRe: AE CS5.5 & media 100 v2.1 open at the same time
by on Nov 28, 2011 at 9:17:37 pm

While that seems like the exact opposite thing that I needed to do... it worked! Thanks!



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]