MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Apple software update on 7/5/11

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Henry BloodApple software update on 7/5/11
by on Jul 5, 2011 at 7:20:36 pm

I'm running Media100 Suite v 1.7.1 Intel. I received an apple software update and ran it. Now video that was exported from Media 100 looks fine in QT but only plays black with noise at the top of the screen on a Media 100 time line. Has anyone else experienced this?

Return to posts index

Frank CannRe: Apple software update on 7/5/11
by on Jul 5, 2011 at 9:26:48 pm

Not sure if this is related or not but I had heard that if you have 10.6.8 installed on your Mac,
you will run into issues. Apple accidentally broke how their OS reads
codecs and certain M100 codecs will no longer be able to be read by the
application due to this.

Return to posts index

Jason MooreRe: Apple software update on 7/5/11
by on Jul 6, 2011 at 2:57:49 am

Crap! I'm in trouble now...

Media 100 is throwing error codes left and right with videos after this update.

Jason Moore
Midnight Oil Productions

Return to posts index

Floh PetersRe: Apple software update on 7/5/11
by on Jul 6, 2011 at 10:45:33 am

If you have installed 10.6.8 (see in the Apple Menu->About your Mac), then you will experience problems with the MJPEG-B-based Media 100 i codec. Apple broke this once again with this update (they tend to do that from time to time), and it is up to them to fix it again. But I guess the chances are pretty low that we will see a 10.6.9 update, since Lion is around the corner. So if you need to get some work done, you should downgrade to 10.6.7 again (reinstall 10.6.x and update only to 10.6.7 if you find a download version of it). Or if you have a backup of your system (Time Machine or Carbon Copy Cloner are your friends!!!), you can revert to a state before you installed the update.
Unfortunately there is nothing Media 100 can do about this issue, except filing a bug report with Apple, what they have done already as far as I know.

Return to posts index

Jaeson KoszarskyRe: Apple software update on 7/5/11
by on Jul 6, 2011 at 4:02:45 pm

I just did a reinstall from the disks that came with our new MacPro. It installed 10.6.4. I did not wipe the drive or reinstall the Media100 software.

I launched Media100 and the "bad video frame" problem experienced with 10.6.8 is still occurring.

I'm downloading the 10.6.7 update combo. If that doesn't resolve the problem, do I need to wipe the drive and do a clean install?


Return to posts index

Henry BloodRe: Apple software update on 7/5/11
by on Jul 7, 2011 at 9:24:15 pm

I'm running OS 10.5.8 with QT 7.6.9 with M100 v 1.7.1

I uninstalled and reinstalled just M100 and that took care of my problem, thankfully

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved