MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

WARNING - 10.6.8 Problems

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Robert Stone
WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 25, 2011 at 10:43:27 pm

It seems that the update kills all media files with Media 100 codec - they play BLACK in Quicktime and cause bad video frame errors within Media 100 Suite 10.6.3 - other quicktime codecs seem to be okay.
Also happens on a Macbook without Kona card.

Blessings,

Robert Stone
http://www.TaylorCampFilm.com
http://www.youtube.com/MauiFilms


Return to posts index

Dave McCarthy
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 26, 2011 at 8:25:25 pm

A quick unofficial test on my home system appears to confirm this. We'll have to investigate which rug Apple pulled from beneath us this time; in the meanwhile please avoid Mac OSX 10.6.8.

Of course in general it's a good idea to hold off on OS updates for a few days, to give us a chance to run some tests.


Return to posts index

Peter DeArmond
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 27, 2011 at 6:19:12 pm

I'm on OS 10.6.8, using M100 Suite 2.0.1. I'm using ProRes most of the time, but after I saw this I imported a file using the Media 100 HD codec. No problems, plays fine. Just so I understand the problem, are you saying that the problem will occur if I export the file using the Media 100 HD codec? Have you tried using QuickTime Player 7?



Return to posts index


olof ekbergh
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 27, 2011 at 6:27:37 pm

I am seeing black on Media100 SD lossless codec in 2.0.1.

Prores422 seems OK.

Olof Ekbergh


Return to posts index

Dave McCarthy
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 27, 2011 at 7:00:08 pm

We haven't qualified 10.6.8 so I really don't want to start saying "XXX works" but the reported issue is playback of NTSC 601 media in the Media 100 i codec.


Return to posts index

Robert Stone
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jun 27, 2011 at 7:31:27 pm

Sorry about the typo - Media 100 Suite 1.6.3

Robert Stone
http://www.TaylorCampKauai.com
http://www.youtube.com/MauiFilms


Return to posts index


Jaeson Koszarsky
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jul 5, 2011 at 4:33:36 pm

I have this problem with Media100 Suite 2.0 and MacOS 10.6.8.

We just got new Mac Pros and Media100 Suite2. I tried brining in some projects from our old G5 systems, all used the Media100i Codec, and I get the black thumbnails and "bad video frame" error message.

Jaeson Koszarsky
Comcast Spotlight


Return to posts index

Dave McCarthy
Re: WARNING - 10.6.8 Problems
on Jul 26, 2011 at 12:17:03 pm

The 10.6.8 "Supplemental Update" released today does not fix this problem.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]