MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Export audiofiles

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John TwigtExport audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 11:22:10 am

I notice when i use export (either option) audio only the tracks assigned to the first bus actually get exported. Do i miss something or is it just a flaw? I wonder why the option "export buses as separate tracks" does exist if it doesn't export the buses as separate tracks.

Any help would be appreciated

John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index

Floh PetersRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:43:50 pm

John,

what version are you using, and what format are you exporting to? Just tried it with the lastest version of Suite and with a QuickTime by ref export, and it did work as expected




Return to posts index

John TwigtRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:51:06 pm

Hi Floh,

(sorry was busy, so a bit late this reply)

I'm using M100 suite 1.1.0 on a G5 ( 4 x 2.5GHZ 4.5 SDRAM) running 10.5.8 with QT 7.6.4.

Exporting to .mov and aif, both don't work

thanks

John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index


Floh PetersRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:53:16 pm

Try opening the exported file in QuickTime Player and look at the clip info (Command J). There you should 2 audio tracks if you have 2 buses, or one (stereo) track if you only have a single bus. Do you see them there?



Return to posts index

John TwigtRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:56:09 pm

Hai Floh,

I exported from a program with three buses, but just one audiotrack in the QT player

John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index

Floh PetersRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 3:04:50 pm

[John Twigt] "I exported from a program with three buses, but just one audiotrack in the QT player "

Hmmm, that is strange. It works for me. Maybe you should upgrade to Suite 1.1.2?



Return to posts index


John TwigtRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 3:08:14 pm

Correction here, the "export as separate tracks" ref export didn't work (?) but the normal one did. (no clue why) However the exports (ref and normal) to aiff (and mov) as mixdown contain only sound from the first bus.
I will update to 1.1.2 by the way, forgot it was there...


John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index

John TwigtRe: Export audiofiles
by on Dec 23, 2009 at 7:12:51 am

I installed V1.1.2 and it didn't help. Still the audiomixdown only contains audio from the first bus. (both aif and mov)
Anybody else with the same problem?


John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index

John TwigtRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:54:03 pm

Sorry, i just saw that your message was from 03.43 instead of 13.43 (that's why i made the remark of my late response) , just in case you thought I was sarcastic here :-)




John Twigt
Workstation BV, Amsterdam
The Netherlands
http://www.workstation.nl


Return to posts index


Floh PetersRe: Export audiofiles
by on Dec 22, 2009 at 2:56:20 pm

[John Twigt] "Sorry, i just saw that your message was from 03.43 instead of 13.43 (that's why i made the remark of my late response) , just in case you thought I was sarcastic here :-) "

No problem. I already wondered why it took you so long to answer ;-)



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]