MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Loss of video sync

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John Aufderheide
Loss of video sync
on Nov 6, 2008 at 10:24:01 pm

Hello,

I just bought a new macbookpro (2.4 ghz) with 2 gigs of Ram and os 10.5.5 and quicktime 7.5. When I try to digitize with my Canon XH A1, the digitizing stops in about 10 seconds with the message of a "temporary loss of video sync" error.

When I use the same mbp and canon camera with FinalCutPro, I have no problems digitizing. Any ideas?

Thanks,

John


Return to posts index

Wickham Strub
Re: Loss of video sync
on Nov 7, 2008 at 3:14:44 pm

Hi John,

No ideas yet but I do have questions!

- What version of M100?
- DV or HDV?
- What codec are you capturing to?
- Are you absolutely SURE you're not running QuickTime 7.5.5?

-Wick



Return to posts index

John Aufderheide
Re: Loss of video sync
on Nov 7, 2008 at 4:45:55 pm

Hi Wick,

Thank you for the quick response.

I am using Producer 13.0. With DV there seems to be no problem.

With HDV even if I just play the footage, without starting to capture, I will get the loss of video sync in about 10 seconds. It does not matter which codec I have chosen.

I went to the about box for quicktime player and it says 7.5.0.

Thanks again,

John



Return to posts index


Wickham Strub
Re: Loss of video sync
on Nov 7, 2008 at 5:18:45 pm

Okay,

I've got an idea but it's going to be a bit too complicated to get into via a forum. Send me an email at support@media100.com so we can dig deeper.

For all the folks watching at home, don't worry, we'll keep you updated when there's something to tell.

~Wick



Return to posts index

Wickham Strub
Re: Loss of video sync
on Nov 10, 2008 at 12:54:33 pm

Have you tried the "Deferred" option?

It breaks up the copying/transcoding job into two separate tasks, thus making it easier for the computer to keep up.



Return to posts index

John Aufderheide
Re: Loss of video sync
on Nov 10, 2008 at 4:43:57 pm

Yes, I have. I don't even have to start digitizing and it will stop playing the video in about 10 seconds.

By the way i sent you an email on Friday.

thanks,

John



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]