MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

stabilize in Boris RED

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
McThomas
stabilize in Boris RED
on Jul 2, 2007 at 6:16:17 pm

Try to stabilize footage in Boris RED. Create a composition clip in Media 100 HD (V2), place it over the media (V1) and change to Boris via edit in the edit suite. Stabilzing works fine in preview but when I try to save (apply in RED, apply + render (clip and below) in Media 100 there is only a black clip when playing back. What is wrong ? Anybody an idea ?

Thank you very much ! Thomas Willers


Return to posts index

Kieran Matthew
Re: stabilize in Boris RED
on Jul 2, 2007 at 6:37:02 pm

Hi Thomas,

I just tried and it works for me.

Video clip in V (or V1,V2 etc), drag a RED comp in the V track above. Edit and set the track to be V1. Apply the motion stabilizer. Apply and render.

Which version of Media 100 and RED are you using?

Kieran


Return to posts index

Arthur Dent
Re: stabilize in Boris RED
on Jul 2, 2007 at 6:46:30 pm

Try trimming the clip to the length you want, save the sub clip in a bin.

Create a boris Comp (on V-A or V-B or V1)

launch Boris,

On the default tracks that are present in boris, delete track 2, change media type of v1 to 'bin browser' (Clik where it says v1 and choose m100 bin browswer from the pop up menue)and find the trimmed clip you just created and select it.

Apply stabilization filter and render.

HTH
A.D.


Return to posts index


Floh
Re: stabilize in Boris RED
by
on Jul 2, 2007 at 6:55:28 pm

[McThomas] "Anybody an idea "

In V11.6.2 with Red 4.1 this does work. What version of Red and Media 100 are you using? Maybe this is a bug in an older version.


Return to posts index

McThomas
Re: stabilize in Boris RED
on Jul 3, 2007 at 6:22:59 am

It is M 100 HD 10.1.2 and Boris RED 3.0. When I follow Arthurs suggestion I get a
crash when I try to open the bin browser in Boris.

Thank you, Floh


Return to posts index

Arthur Dent
Re: stabilize in Boris RED
on Jul 3, 2007 at 5:14:27 pm

try Upgdating to m100 10.1.4 (free)- Or look into a software Update to 11.6.2 and RED 4.waddevaitsatnow from Media 100...


Return to posts index


jaesonk
Re: stabilize in Boris RED
on Jul 18, 2007 at 6:06:43 pm

I had problems with BorisRED rendering black when I went back into Media100. After getting the latest RED upgrade, the problem was corrected, no more black renders (unless that's what I want).

Jaeson



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]