MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Field Rendering

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
cameraman91569
Field Rendering
on Aug 13, 2006 at 8:46:53 pm

I'm having some trouble with my field rendering and importing the files back into Media 100 from AE 7.0. I was still using 640x480 in Media 100 since I'm still shooting on Betacam SP and didn't think 720 would be suitable for my footage until someone from Media 100 told me to switch it for better and sharper pictures. Anyway, I can't get my field order down right coming back in. 640 was UPPER, 720 is LOWER. I'm still having problems with movement looking jerky and not very good. What do I need to do to fix this problem? what about in AE, what should my settings be?

Also, when I went to 720, i'm now having jerky field order problems with my exported video to CLEANER 6.5. I'm needing some help, anybody think they can help me????

Thanks,

J. Brad Jones
BBB Communications
http://www.bbbtv12.com
http://www.wyshtv.com


Return to posts index

Ben Heusner
Re: Field Rendering
on Aug 14, 2006 at 6:11:48 am

You need to check the field order twice in After Effects. Firstly, check that it is being interpreted in AE correctly, select the footage and hit Apple-F. Then check again when you render out. Make sure that Field Render is on and set to Lower Field First.

HTH

Ben


Return to posts index

cameraman91569
Re: Field Rendering
on Aug 14, 2006 at 4:40:57 pm

OK, what about on the media 100 codec? should it be MEDIA 100 - 720?

J. Brad Jones
BBB Communications
http://www.bbbtv12.com
http://www.wyshtv.com


Return to posts index


Floh
Re: Field Rendering
by
on Aug 14, 2006 at 4:43:56 pm

Did you digitize into 720? If yes, then also render into 720 codec. Make sure your AE comp is 720*486 pixels, not 720*480, otherwise you will get something that looks like a field order problem (but is not really).


Return to posts index

cameraman91569
Re: Field Rendering
on Aug 14, 2006 at 4:53:39 pm

OK, thanks! I'll take a look at that and see if that's been my problem.

J. Brad Jones
BBB Communications
http://www.bbbtv12.com
http://www.wyshtv.com


Return to posts index

cameraman91569
Re: Field Rendering
on Aug 16, 2006 at 5:40:15 pm

What about EXPORTING to Cleaner??? I'm getting some funky results on my exported movies when I encode over to an MPEG 2 to put on my POP Player by visual circuits. I've not changed anything in the way I encode them, so I was just wondering if I need to change the way I export or the way I encode them.

J. Brad Jones
BBB Communications
http://www.bbbtv12.com
http://www.wyshtv.com


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]