MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

media 100 reading Umatic 3/4" as PAL

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
marguumedia 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 21, 2006 at 3:49:12 am

I've been trying to input 3/4" Umatic footage into my media 100, and it keeps wanting to read it as PAL. The message box comes up as I'm running the footage, and it automatically changes the hardware setting to PAL; I keep going back to the hardware settings and changing it back to NTSC, but to no avail. I'm inputing the video as composite, just as I do with 1/2" and dvd footage, and with those I have no problem. Has anyone else had this problem, or have any suggestions? Thanks! - Lynne



Return to posts index

RobMRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 21, 2006 at 7:13:25 pm

M100 needs clean, stable sync to lock onto in order to digitize. Try running the signal from the U-Matic through a TBC first to clean it up, then into M100.


Return to posts index

marguuRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 22, 2006 at 7:06:15 am

Thanks, that sounds like the solution. Now I just have to get one!



Return to posts index


jamieRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 24, 2006 at 9:26:50 pm

I've had the same problem when shuttling a 3/4. I've just ended up lining up the vtr a quite a bit ahead and switching between dig and program (I think this is from memory) and crash digitizing it in at full res its a bit of pain but the clips have been small and few.


Return to posts index

marguuRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 25, 2006 at 12:35:03 am

Yeah, that's basically what I've been doing too, but half the time it changes back to PAL before I can grab the footage I want. I'm wondering, can I run the 3/4 deck through a VCR with a built-in TBC?



Return to posts index

CleverMonikerRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 25, 2006 at 2:13:31 pm

As the great Ludwig once said, "You try it and we'll find out."

fhgwgads


Return to posts index


marguuRe: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 25, 2006 at 6:27:13 pm

Veeeery funny, you. ;-)



Return to posts index

David C.Re: media 100 reading Umatic 3/4" as PAL
by on Apr 26, 2006 at 7:50:27 pm

Yes, you should run your deck through a TBC. The reason you are seeing this is because Media 100 is choking because 3/4" sync is very unstable (we are not able to tell what signal is coming in). A TBC will help. In the linear editing days we had to TBC all 3/4" decks just to get them to play nice together. Here in the office, I can't even dub a 3/4" tape to betacam because the sync is so bad.

Dave
Media 100


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]