MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

Clips are too dark after digitizing from DV tape

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
MartsUK
Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 1, 2005 at 11:29:13 am

Hi Everybody,

got a strange one for you...

I'm using Media 100 7.5.1 lx with a G4 PowerMac running MacOS 9.2.2 connected via FireWire to a Sony DSR-20, and the problem is that when I digitize my DV tapes, the resulting clips are significantly darker (and lacking in both depth and detail) than the original footage (checked on both the Sony DVCam used to record it and a separate Sony DV tape player).

This appears to be a new problem, perhaps following an office move - and the hardware settings seem to be fine, as do all the other software settings (data rates etc).

Anyone got any idea what might have happened, and what I need to do to fix it? All suggestions gratefully received!

All the best,

Marts.





Return to posts index

Mike L
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 2, 2005 at 6:18:53 pm

I'd suggest running s-video out of the DSR-20 into the M100 directly, and not using the firewire route.

I'm not sure, but with this old version of software and LX, you still may not be able to adjust the input levels within the M-100 input levels control panel, but s-video will at least give you another option.

ML


Return to posts index

Jerome Robbins
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 3, 2005 at 3:54:59 pm

Using almost the same set up a couple years ago I noticed the same quality difference between inputing to media 100 via Firewire and S-video. I swapped out every peice of equipment to find the cause. I tried a new DSR-30 deck, Media 100 sent me repalcement card, etc. Bottom line is I use s-video cable for imput.For some unkown reason the firewire washes out the blacks and washes detail.
Jerome


Return to posts index


MartsUK
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 6, 2005 at 5:07:46 pm


Hi Dave and Jerome,
Sorry for the delay in getting back to you (been away for a couple of days).
Just wanted to say a big "Thank you", at least I've got something else to try!
Will report back when I've had a chance to check out your S-video suggestion.
All the best,
Martin.



Return to posts index

MartsUK
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 7, 2005 at 10:48:58 am

Hi again, Dave and Jerome.

Okay, so no success so far - images are still dark (doh!).
Could you please just check over my set-up details?

Deck to Mac via Firewire
Deck to Media 100 via S-video

Hardware set to Video Source In = S-video
Audio still set to DV
Devices set to No Machine Control

Am I missing anything???

Many thanks (in advance),

Martin.



Return to posts index

Kieran Matthew
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 7, 2005 at 11:33:37 am

Hi,
Couple of quick questions,

1. Are you seeing this darkening only on DV captured footage, or is this effect visible on all inputs (component, composite, s-video etc) ?
2. Is playback of material previously captured OK?
3. Is the material dark on both the external monitor and the Record Window on the computer screen ?
4. Is your external monitor composite, s, or component ?
5. Have you tried removing your Breakout Box from the chain and viewing the incoming Firewire input in the Source Window only?

Thanks!


Return to posts index


MartsUK
Re: Clips are too dark after digitizing from DV tape
on Dec 11, 2005 at 8:24:43 pm

Thanks, Kieran -

Lots to check out there. Will get back to you as soon as I can...

Many thanks,

Martin.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]