MEDIA 100: Media 100 844/X Forum Media 100 Forum Media 100 Tutorials

gPORT for machine control

COW Forums : Media 100

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Matt SowdergPORT for machine control
by on Jun 16, 2005 at 5:49:20 pm

My Mac decided that booting was a luxury it didn't need anymore. Basically forced to reinstall the OS. Most everything is up and back to where it was before except that I cannot seem to engage machine control despite reinstalling my external gPort drivers again. I checked my network and it is active. Our other Media100 running the internal serial adapter has the same settings I do. Yet no machine control. I am still a novice at the Mac yet it seems like this should be easy 'nuff...
Am I missing something

Matt Sowder
Fiddler's Ridge Productions

Return to posts index

FlohRe: gPORT for machine control
by on Jun 16, 2005 at 5:55:58 pm

Is the serial port recognized in Media 100s hardware setup (Device control)? If yes, do you get a error message or simply no response from the deck? Which OS and Media 100 version do you use?

Return to posts index

Matt SowderRe: gPORT for machine control
by on Jun 19, 2005 at 2:45:41 pm

I had the keyspan assistant external... I also had a bad deck control cable... up and running just fine. But I had to make sure the correct port was active in my network system preferences and make sure those details were the same in my M100 hardware prefs as well.

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved