ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

XDCAM only exports mono

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Kenny BoufadeneXDCAM only exports mono
by on Jun 18, 2016 at 12:21:12 pm

Hi all!

As the topic suggests, when I export using mxp op1a and Xdcam HD 50 PAL (for broadcast), I only get the sound in mono, no matter what I do. I tried adding two channels of audio and panning them to each side, and a few other ideas I had, but so far nothing works. Is that format only available in mono? I t clearly says 2 channels in the audio tab when exporting.

When I tried using mxp op1a and IMX instead, it worked fine. (the reason i need XDCAM is because it´s what they request from the broadcaster)

Any suggestions on how to solve this?


Return to posts index

Jon DoughtieRe: XDCAM only exports mono
by on Jun 20, 2016 at 1:14:42 pm

Bring up the screen with your export setting, and take a screen shot so we can see your settings as they are currently.

System:
Dell Precision T7600 (x2)
Win 7 64-bit
32GB RAM
Adobe CC 2015.02 (as of 6/2016)
256GB SSD system drive
4 internal media drives RAID 5
Typically cutting short form from HD MP4 and P2 MXF.


Return to posts index

Kenny BoufadeneRe: XDCAM only exports mono
by on Jun 20, 2016 at 4:56:59 pm

Thanks Jon, here you go:





Was that the information you needed?


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]