ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Newbie expport question!

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ian Matthews
Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 3:03:56 pm

Hi!

Loving Adobe Premiere Pro so far - very powerful tool!

I have a problem in that my exported videos seem a little jerky and have glitchy lines on them... See attached image.

Any ideas? I am exporting to Quicktime format 1080p h264

Thanks,

Ian


Return to posts index

Richard Herd
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 3:58:37 pm

I don't see the image.


Return to posts index

Ian Matthews
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 4:06:42 pm

Sorry my images aren't showing - just the filename. Video link is here:





Return to posts index


Ian Matthews
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 4:09:18 pm

Interestingly the gltiching appears viewing in 1080 but not 480


Return to posts index

Eric Strand
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 4:49:04 pm

Well that is interesting. Only shows up in 1080 for me. Is your original video interlaced?

@ericstrand11


Return to posts index

Ian Matthews
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 5:02:24 pm

The footage was shot on iPhone (30fps?) and I exported at 1080p, 25fps so could that be the issue?


Return to posts index


Eric Strand
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 5:47:24 pm

Try exporting a test at 30 fps and uploading that just to see if it has the same issues at 1080. I'm assuming you don't see the effect in the file you upload to YouTube right?

@ericstrand11


Return to posts index

Ian Matthews
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 5:51:09 pm

Thanks, I will try that. I do see the issue viewing the exported movie in Quicktime, which I assume plays at best quality by default.

Thanks!


Return to posts index

Eric Strand
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 5:58:37 pm

Oh so it's not a YouTube encoding problem. Still try uploading a test at 30 frames. What are your export settings?

@ericstrand11


Return to posts index


Tero Ahlfors
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 6:06:39 pm

[Ian Matthews] " and I exported at 1080p"

Are you absolutely sure about that? How about a screencap of your export settings?


Return to posts index

Ian Matthews
Re: Newbie expport question!
on Mar 27, 2015 at 6:30:50 pm

Will post export setting in a couple of hours...


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]