ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Podcasts Basics Forum Creative Cloud Debate

Adjustment Layer preventing cross dissolve from rendering

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jeff HolcombAdjustment Layer preventing cross dissolve from rendering
by on Jan 17, 2016 at 10:11:19 pm

I have an adjustment layer on the top video track, which contains a denoiser, unsharp mask, and vignette. When I watch it back in the timeline, all my cross dissolves work fine (I used Constant Power). However, when I render it the cross dissolves disappear and its just harsh cuts. I've narrowed the problem down to the adjustment layer, because when I toggle it off, the cross dissolves appear in the render.

My question is, why is this happening, and why would it appear in the timeline playback but not in the render? I'm rendering to an .mp4 with and matched the source on the video settings.


Return to posts index

Joe Barta IVRe: Adjustment Layer preventing cross dissolve from rendering
by on Jan 18, 2016 at 3:17:56 pm

I have run in to that too. Some transitions don't play well with adjustment layers or some effects in an adjustment layer don't like a transition below them. I end up copying the filters and effects from the adjustment layer to the clips to get things to render/export properly.

Joe

Living the SuiteLife!
Stuff for editors http://www.cafepress.com/suitelife

http://www.facebook.com/pages/SuiteLife/1524456414462851?ref=hl


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]