ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Premiere Pro CS6 only importing audio from C300 MXF files

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Andy TaplinPremiere Pro CS6 only importing audio from C300 MXF files
by on Dec 2, 2015 at 12:35:45 pm

I'm only getting audio when importing MXF files from a C300 - but not always! I can import video and audio from a different project shot on the same camera so I'm confused about what's gong on - codec/format etc is exactly the same - seems completely random which footage comes in as audio only and which comes in with both video and audio.

Another strange thing: sometimes the folder structure produced by the camera contains a .THM file and sometimes this is missing - this doesn't seem related to my import problem.

Anybody have a solution to the import issue?

Thanks

Andy Taplin
Director / Lighting Cameraman
http://www.peninsulafilms.com
http://www.andytaplin.co.uk


Return to posts index

Jon DoughtieRe: Premiere Pro CS6 only importing audio from C300 MXF files
by on Dec 2, 2015 at 10:32:57 pm

Are you importing with a CTRL+I (or CMD+I if you are using a Mac) command?

If so, try using Premiere's Media Browser window instead and see if that solves it.

System:
Dell Precision T7600 (x2)
Win 7 64-bit
32GB RAM
Adobe CC 2014 (as of 7/2015)
256GB SSD system drive
4 internal media drives RAID 5
Typically cutting short form from HD MP4 and P2 MXF.


Return to posts index

Andy TaplinRe: Premiere Pro CS6 only importing audio from C300 MXF files
by on Dec 3, 2015 at 10:16:08 am

Thanks Jon

Initially, the clips that import as audio only show up as audio only in Media Browser too. I noticed that one of the projects that imported OK had the CLIPS001 folder in the top level of the directory (i.e. no CONTENTS folder) and voila! when I moved it up one level they imported correctly both in media browser and with CMD I. So it seems Premiere is fussy about the directory structures - still not consistent though as another set of clips were inside Contents and CLIPS001 folders and these import OK - still at least with some fiddling I can get them in now with video and audio - so thanks.

I also found a work around by bringing the MXF files into XDCAM Transfer and then exporting them out again - these imported fine - thanks Sony!

Andy

Andy Taplin
Director / Lighting Cameraman
http://www.peninsulafilms.com
http://www.andytaplin.co.uk


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]