ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Rendering time issue

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
John AndersonRendering time issue
by on Nov 7, 2015 at 1:36:33 pm

I am having a issue with my rendering time on PP CS5.

Here's my set up -

i7 2600K
16GB
250Gb SSD - I use this as a boot only, adobe has been installed to this as well
3TB - this is my storage drive where I take my files from to input into CS5
500GB - Where I render too
GeForce GTX 750 Ti
Windows 7 64-bit

I am currently rendering a 8 minute video, and it says that it's going to take a hour and 30minutes to do, rendering on the window media file, 24fps, 720.

Its one video file and one audio file.

Using all the default setting, if you will (used to put in color correction, but not in this video), and I've updated to cuda file to render using my GPU.

AFter I updated the cude supported card file, I get two options for rendering, Mercury playback engine GPU acceleration and mercury playback engine software only, originally only the second option was showing.

Even although mercury playback engine GPU is a option now, it says https://helpx.adobe.com/premiere-pro/system-requirements.html, my card isnt supported at all, is this the issue?

When I was using my GTX 460 GPU to render, any videos that was 20mins or so, even with color correction didnt take anywhere near this long.

When I check my GPU % usage, its saying its about 4%, this clearly doesnt seem right to me, what do you think?, and is there anything that I can change?.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]