ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Podcasts Basics Forum Creative Cloud Debate

High Motion 4K Footage Problem

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Thomas DrosteHigh Motion 4K Footage Problem
by on May 11, 2015 at 4:04:36 pm

Hey everyone,

I have been trying to solve this issue for a long time and am now at a loss of what to do. I know this isn’t the typical kind of media the community probably gets here but thought I would give it a shot.

I do videogame walkthroughs in 4K and for the most part I haven’t had many issues until GTA came out on the PC. The footage usually looks fine until I start driving and then it becomes “muddy / pixelated”.

I’ve tried raising the bitrate (this video is the highest one I have done at 150-target 300-max) and then moved over to my MAC to try a Pro Res version, which looked a little better but it was still there.

The cut scenes look amazing in the beginning but around the 4:00 minute mark when the driving starts you can start to see where things get a little “muddy” on the back of the car and in the world. I don’t know if this is a bitrate or codec issue but any input would be great. Thanks in advance.

Export Settings
Codec: H.264
Res: 3840x2160
Frame Rate: 30 fps
Field Order: Progressive
Profile: High
Level: 5.2
Key Frame: 1
Bitrate Encoding: 2 Pass
Target: 150 Max: 300


(NSFW – Language)





Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]