ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Warp Stabilizer won't analyze footage

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ryan Green
Warp Stabilizer won't analyze footage
on Apr 21, 2015 at 2:43:57 pm

Using priemere pro cc 2014, and I have a clip on the V1 track. I broke up the clip into multiple parts, editing out the parts I didn't need. I ran the warp stabilizer on the first clip, it analyzed and worked great, then I dragged the effect to the second clip, it flashes "Initializing" and then the blue banner says click analyze, but every time I click it, it doesn't analyze the clip, it just does the initializing, then goes back to the blue banner.

What can I do to solve this. They are all the same source footage, just clips of each.


Return to posts index

Curtis Cosby
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Apr 21, 2015 at 8:09:26 pm

First question is did you drag a new warp stabilizer effect onto the clip or did you drag it from the first clip?

Also have you applied any other effects to the other clips? Premiere will not let you do certain things in combination with warp stabilizer.

Curtis Cosby
Multimedia Assistant


Return to posts index

James Strawn
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Apr 21, 2015 at 10:45:03 pm

What happens if you delete the effect and then re-apply it front he effects panel to the sequence clip? Also maybe try re-starting PrPro if you haven't already.


Return to posts index


tad newberry
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on May 23, 2015 at 10:19:51 pm

yep, i was having the same problem with a single clip. figured it was corrupted or something. i had already tried everything mentioned in this thread. another thread mentioned making sure there were no clips above the one i was trying to process.

there were!

i moved them off the clip, hit "analyze", and away it went! even while it was analyzing, i moved the other clips back into position (on top of my clip that was being analyzed), and it still kept cranking away! i don't recall having this problem before, so i'm guessing it's a new bug with some recent upgrade.

thanks for helping out a bonehead!
__________________________

FCS3 / Adobe CC
3.33 GHz 6-Core Intel Xeon Mac Pro
24GB RAM
ATI Radeon HD 5870
...and a few TeraBytes o' storage
(then it's on to PetaBytes, ExaBytes and MosquitoBytes!)


Return to posts index

Michael Litty
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Sep 16, 2015 at 2:14:13 am

Thanks for the tip. I tried a variation on your suggestion.

Instead of moving any of the clips, I turned visibility off for the tracks above the track I wanted to analyze.

That did the trick.


Return to posts index

Jim Rol
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Nov 2, 2016 at 4:33:08 pm

Great! Thanks, that helped me too :)


Return to posts index


Justin Todd
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Sep 8, 2017 at 5:16:36 pm

Amazing. This is the answer.


Return to posts index

Gilles van Leeuwen
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Oct 26, 2015 at 3:44:46 pm

Thanks for this workaround!


Return to posts index

michael freund
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Nov 11, 2015 at 1:51:26 am

omg you are right. one frame overlap of previous clip in above video track - as soon as i moved it, it worked.

thanks!



Return to posts index


Pedro Labanca
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Jun 15, 2016 at 6:08:54 pm

Thanks! Moving the clip that was above it and it worked.


Return to posts index

Jeffrey Gould
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Aug 12, 2017 at 8:07:38 pm

That is 100% the issue...even with CC2017....you save me here, so thank you. there were just two frames from a clip above that were preventing it from analyzing. Jeff

Jeffrey S. Gould
Action Media Productions


Return to posts index

Matthew Kleist
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Mar 29, 2016 at 12:38:20 am

Same here. I had a single frame overlap and that caused the problem. Thanks for the help.


Return to posts index


Aarón Alva Goicochea
Re: Warp Stabilizer won't analyze footage
on Jan 28, 2017 at 11:32:59 pm

Hello Everybody.. i am new here so i want to contribute how i solved this problem...

What a did was...
1. i moved off the effect of the clip.
2. restart pc.
2. open premiere and add the effect to the same clip..

AND IT WORKS !!!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]