ADOBE PREMIERE PRO: Tutorials Forum Articles Creative Cloud Debate

Sequence settings with Sony PXW-X70 footage (XAVC)

COW Forums : Adobe Premiere Pro

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Christopher Pavsek
Sequence settings with Sony PXW-X70 footage (XAVC)
on Jan 13, 2015 at 9:20:59 pm

I'm confused about sequence settings to work with footage from a Sony PXW-X70, shot using the XAVC HD at 50mbps.

If I create a sequence from the clip, I get the following:

Can this be right? Is there no way to select the native codec for the footage?

Working in Premiere Pro CC 2014 with latest update.

g4dp867, 798mg RAM, FCP 3.02


Return to posts index

Ann Bens
Re: Sequence settings with Sony PXW-X70 footage (XAVC)
on Jan 13, 2015 at 9:24:11 pm

The settings are good.
You dont want to select the native codec for preview. That will make it unworkeble.

-----------------------------------------------
Adobe Certified Expert Premiere Pro CC
Adobe Community Professional


Return to posts index

Jeff Pulera
Re: Sequence settings with Sony PXW-X70 footage (XAVC)
on Jan 14, 2015 at 3:05:36 pm

What you need to be concerned about is that the frame size, frame rate, pixel aspect ratio, and field order (upper, lower, or progressive) of the sequence match the source footage, which it certainly ought to. So as Ann stated, all good. Don't worry that it says "ARRI" at the top. You will find other presets such as AVCHD with the exact same settings as well, doesn't matter as long as specs match footage.

Thanks

Jeff Pulera
Safe Harbor Computers


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]