ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

roto brush freeze or preview not working ?

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
alfred durand
roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 20, 2011 at 6:14:58 pm

Hi everybody,
First post here !
Ok to make it simple the roto brush is working only if I jump frame to frame (command+left or right key). If I render using preview or freeze the mask starts well then progressively goes completely bezerk !
I've got the latest version (10.0.1)
Do I miss something ?
Alfred


Return to posts index

Tudor "Ted" Jelescu
Re: roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 20, 2011 at 8:21:03 pm

Roto Brush is not an easy tool- it takes some reading to figure it out.
Here's a tutorial that can help.
And this one.
And of course this linkfrom adobe help... you know, sometimes it's really easy if you just google it yourself and do some reading.

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index

Todd Kopriva
Re: roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 20, 2011 at 9:32:03 pm

Echoing Tudor:

Watch the tutorials linked to from this page and see if they help you to figure it out:
http://blogs.adobe.com/toddkopriva/2010/04/roto-brush-in-after-effects -cs.html

Pay special attention to the details in those tutorials and in the Help document about Roto Brush spans and how they grow when you make corrective strokes.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index


alfred durand
Re: roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 20, 2011 at 10:25:45 pm

Thanks for your answer.
I've looked at tutorials before using roto brush. Maybe my explanations was not clear. English is not my first language. I can achieve a perfect mask. But when I use the freeze button it doesn't work anymore. The programmation I've done is gone. And If I use the ram preview button it also goes wrong. But If I move frame by frame I get my preview right.


Return to posts index

alfred durand
Re: roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 21, 2011 at 12:03:09 am

For now the only workaround I found is rendering my comp with alpha and then re-use it in my principal composition. Like I said it's just the freeze and ram preview button that don't work. Rendering (or previewing frame by frame) works.


Return to posts index

alfred durand
Re: roto brush freeze or preview not working ?
on Feb 21, 2011 at 5:26:04 pm

I've reinstalled after effects and now it works !
Thanks for your help.
Alfred.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]