ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

Issue with Timewarp of Video Clip

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Martin NowakIssue with Timewarp of Video Clip
by on Oct 5, 2010 at 1:26:36 am

Im trying to slow motion a shot of kids running as the camera follows hand held behind them. It was shot on 5D Mark II at 29.97. I tried both Twixtor and timewarp in After Effects with a bizarre occurence

I cant figure out what Im doing wrong. I literally dropped the clip into an AE comp and it automatically matches the clip length as the comp length which is 07:18. Then I increase comp settings 150% to about 18 seconds to compensate for the evenual slow mo. Then I drop on the timewarp effect, set the time slowdown to 40% and send it to the render cue. During render it only renders out 1/3rd of clip then it goes to black. What gives on this you think?

Please help!

Marty N

Return to posts index

Todd KoprivaRe: Issue with Timewarp of Video Clip
by on Oct 5, 2010 at 6:22:17 am

It sounds like you didn't increase the layer's length to accommodate the slowdown. Your layer is still the same length as when you started.

See this page for information about extending a layer.

Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
Technical Support for professional video software
After Effects Help & Support
Premiere Pro Help & Support

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved