ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Layer Mode Problem with CS4

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
ngo truong anLayer Mode Problem with CS4
by on Apr 8, 2010 at 5:54:16 pm

Hello,

i have a problem with Layer Mode.
Maybe sombody could give me a helpfull advice.
I work on a 64-Bit System and AE CS4.

I work with a precomp in a Composition.

In this Precomp i have a Effect_Quicktime_Movie rendered on a black
Background. ( This Effect_Movie is rendered from AE )
I switched the Layermode of this Effect Movie to lighten, to make the black background transparent.
In the Precomp this works fine.
But when i put the precomp in a new Comp, the layer mode has to be here in normal mode, because of the other layers in the precomp.
The black Background is visibel again.

The funny thing about that is, when i do the same with a other Effect_Movie that was rendered with Particel Illusion, the Problem didn´t occour. O_o







Return to posts index

Dave LaRondeRe: Layer Mode Problem with CS4
by on Apr 8, 2010 at 6:09:04 pm

[ngo truong an] "In this Precomp i have a Effect_Quicktime_Movie rendered on a black
Background.... when i do the same with a other Effect_Movie that was rendered with Particel Illusion, the Problem didn´t occour. "


That's probably because the second movie you mention was rendered with an alpha channel, and the first movie was not.

Dave LaRonde
Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

ngo truong anRe: Layer Mode Problem with CS4
by on Apr 8, 2010 at 10:15:49 pm

Hello Dave,

thank you for the answer, this is right.
the second movie has a alpha.

my problem with the effect_movie rendered in ae.
is that i use trapcode_particular and i can only see the
effect when there is a background-layer ( colored-layer, layer with picture-information ) beneath it.
so i can not produce a alpha only for the particulars.

do you know a trick, with that i can produce a alpha for the particulars ?

thanx



Return to posts index


Dave LaRondeRe: Layer Mode Problem with CS4
by on Apr 9, 2010 at 1:55:41 am

You can try using the Threshold Effect to get rid of the black backgound.

Next time, use only files with alpha channels for this sort of thing.

Dave LaRonde
Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]