ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

animation plays with horizontal skip

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Patrick Coan
animation plays with horizontal skip
on Feb 19, 2010 at 3:00:21 am

I apologize in advance for this question, I'm sure that if I knew what I was doing this wouldn't be an issue;

I rendered frames from 3dsMax 2010 (.tga 640x480 @ 30fps) and brought them into After Effects CS4. Within AE and when viewed through another video player, the animation has noticeable issues with the way the motion is compiled. For the most part it's fine, but there is a horizontal mismatch that appears. I don't know how better to describe it than a bit flickery, and not as smooth as it should be. There is an obvious horizontal fault every so many seconds.

I ensured that both the composition and the project were set to 30 fps (non-drop). Everything else is default. Is this an issue with interlacing? pixel ratio?

I uploaded a sample of the video;
patrickcoan.com/temp/composition.rar

Moderation in all, and all is relative.


Return to posts index

Joey Foreman
Re: animation plays with horizontal skip
on Feb 19, 2010 at 5:51:42 am

Rather than making a comp and dropping in the footage, have you tried dragging the footage to the Make Comp icon at the bottom of the Project Panel?

Also check to see that in the Preview Panel, the Frame Rate is set to Auto.


Return to posts index

Patrick Coan
Re: animation plays with horizontal skip
on Feb 19, 2010 at 6:06:04 am

Unfortunately, I had those things covered already. I'm creating an uncompressed AVI from Max right now to see what that gives me.

Moderation in all, and all is relative.


Return to posts index


Patrick Coan
Re: animation plays with horizontal skip
on Feb 19, 2010 at 6:19:37 am

So I rendered an uncompressed AVI straight from the source (Max) and then compressed is using the AME, it runs smooth. So I'm curious what is happening in AE.

The smooth footage is at;
patrickcoan.com/temp/composition2.rar

Moderation in all, and all is relative.


Return to posts index

Walter Soyka
Re: animation plays with horizontal skip
on Feb 19, 2010 at 4:07:13 pm

It might be a frame rate mismatch. Quicktime reports the frame rate of your first movie as 30 fps; the second is 29.97.

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events


Return to posts index

Steve Roberts
Re: animation plays with horizontal skip
on Feb 22, 2010 at 2:36:31 pm

By default, AE imports a still sequence at 30 fps.



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]