ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

render lag

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Tripp Crosbyrender lag
by on Feb 14, 2010 at 5:21:28 pm

I'm running After Effects CS4 on an 8-core mac pro, and for whatever reason I have a lag every time I render. It goes like this:

make a change, hit "0", WAIT, then it starts rendering. Sometimes the wait is 5 seconds or more.

This can be agitating, and it was never the case on my old G5.

Any thoughts on what could be the cause of this?

Return to posts index

Bruce WainerRe: render lag
by on Feb 14, 2010 at 8:56:51 pm

could be the multiple processes feature starting up (the processes have to launch, etc.)

Return to posts index

Todd KoprivaRe: render lag
by on Feb 14, 2010 at 9:10:57 pm

To add to what Bruce is saying...

If you are starving your cores of RAM, they start up when you start a render (such as a RAM preview), starve to death, shut down, and then try again the next time that you start a render.

That's why you should really read this: "Performance tip: DOn't starve your software of RAM".

Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
putting the 'T' back in 'RTFM' : After Effects Help on the Web
If a page of After Effects Help answers your question, please consider rating it. If you have a tip, technique, or link to share---or if there is something that you'd like to see added or improved---please leave a comment.

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved