ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

AE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
ryan armstrongAE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL
by on Nov 5, 2009 at 10:00:58 pm

i need help on this because i dont know what to do about it happens when i click on the play button it works fine until i click any thing else then it crashes


Return to posts index

Andy GeorgeRe: AE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL
by on Nov 5, 2009 at 10:44:10 pm

Try switching to adaptive resolution. At the bottom of your comp
preview is a little icon that looks like a lightening bolt and says
"fast preview" when you hover over it. Click this and select adaptive resolution.

or you can do this from the menu:

After effects>preferences>preview



-Andy


Return to posts index

Dave LaRondeRe: AE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL
by on Nov 6, 2009 at 4:14:36 pm

Forget about using Open GL when you render. It's pretty much useless.

Here's a clue to its uselessness: the guys at Adobe don't even use it. Kapiche?

Dave LaRonde
Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index


Sumit MehtaRe: AE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL
by on Nov 7, 2009 at 10:17:38 am

Open GL sucks for rendering.
i had this problem rendering one of my projects a few months back, just deleted my OpenGL plugin and i was back in business
you can usually find it at

(whereever your AE is installed) > support files > Plug - ins > Extentions

try Deleting the OPenGL plugin from there and see if it makes any difference
good luck =]


Return to posts index

Hope HolmesbyRe: AE Error: crash occured while invoking rendering plug-in "Open GL
by on Dec 3, 2014 at 5:57:22 am
Last Edited By Hope Holmesby on Dec 3, 2014 at 5:58:35 am

Sumit

that deleting the plugin worked for me
after installing mavericks, in AE, color balance plugin is not working...keeps crashing...with the message that it is the opengl that is the problem. didnt even have it checked to use in the preferences...it was off, but still causing the problem.

BUT your suggestion to delete the plugin WORKED!!!
Now color balance is working. hurray

Thanks so much

__________________________________________________

Life is here to enjoy.

iMac 3.5 GHz Intel Core i7, 2TB;
Mac OS 10.9,
16 GB RAM;
2 La Cie external HDs 1 TB each;
After Effects CS5.5;
Sound Track Pro 3.0.1;
Final Cut Pro 7.0.3;
Compressor 3.5.3


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]