ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Element 3D not tracking properly

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Tobias Aleksander Moen
Element 3D not tracking properly
on Mar 13, 2017 at 5:59:16 pm
Last Edited By Tobias Aleksander Moen on Mar 13, 2017 at 7:37:19 pm

Hi!

I have been trying to do some simple tracking with some c4d files into Element, but Element just wont track correctly.
The first time I tried I thought it just was something wrong with that specific 3D track, but since it continue to happen it is pretty obvious that Element have to be the problem.
Here is a GIF of the C4D object, and a normal text layer both at the exact same position, but as you can see the C4D object starts rising, and suddenly going down again:
https://gyazo.com/91e43cac23848f3bd4dfac579a7840b8

It would be super helpful if someone know how to fix this issue.
Thank you for your time.

Edit: It was originally tracked with Boujou, but decided to try to track with AE Camera Tracker.... Same thing happens.


Return to posts index

Cassius Marques
Re: Element 3D not tracking properly
on Mar 13, 2017 at 7:47:09 pm

Is your text set to 3d? or you just parented it to whatever it is that you tracked?

You have to understand that Element 3d has NOTHING to do with tracking. If you have a proper scene with a proper camera tracked and you position the object at any place it HAS match your camera movement.

That example you posted has a very jittery movement, I'll hardly think AE can track and create a decent camera from it. Which is a basic requirement for a 3d object replacement.

Cassius Marques
http://www.zapfilmes.com


Return to posts index

Tobias Aleksander Moen
Re: Element 3D not tracking properly
on Mar 13, 2017 at 7:53:40 pm

As you can see here:
https://gyazo.com/523e6ebd854b3a689e0e4e8d6865557b

I got a lot of nulls, and the tracking is not the problem. The text was sat to 3D, and at the exact same position as the Element 3D object was set to.
The problem is simply that the object first starts going up, then suddenly drops, and I have no idea why that is...


Return to posts index


Cassius Marques
Re: Element 3D not tracking properly
on Mar 14, 2017 at 12:24:31 pm

Then create a new static camera. If the E3D's object moves there. Then there is some animation to it that you need to remove.
If there isn't any movement. You got a problem on your tracked camera, and you'll need to adress it there.
If there isn't any error, purge your memory cache.

If all else fails collect and upload the project and i can tell you whats wrong. But I can't say more with just a small gif.

Cassius Marques
http://www.zapfilmes.com


Return to posts index

Tobias Aleksander Moen
Re: Element 3D not tracking properly
on Mar 14, 2017 at 4:14:29 pm

I found the problem!
When importing the model from C4D to Element 3D I didn't uncheck the option "Import animation"!

Thank you so much for your help :)


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]