ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Weird layers disappearing.

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Matt St-Pierre
Weird layers disappearing.
on Jun 26, 2016 at 6:01:00 pm

Hi guys! My name is Matt. I read for a while different posts here but this is my first post so I want to say hello to everyone here before I start my post! :) Hell'o!

Say Hell'o: Done √

I know specs are important so there they are:
-> https://support.apple.com/kb/SP731?locale=fr_FR&viewlocale=en_US
-> I have 24go of RAM installed.

Ok well, there is something weird right now. My layers are disappearing.. First I thought it was only when I zoom in the render viewport but no.. happened to me at 100% but with 2 viewports. I'm using many alpha matte and things like that for this comp but I dont know if this can cause the problems. Please refer to my 3 videos I made showing clearly the problem. Also, while I was writing this post, 2 errors popped to me (refer to the 2 screenshots) and the second was impossible to close.

Video shots:




















Not sure to understand whats wrong right now because my RAM now with AE closed have more than 17go free. I have no RAM problems.. no CPU problems.. the iMac is brand new..

I tried clearing the memory.. the cache.. image.. everything. Closing after effects, etc.. etc..

My AE version is 13.7

I guess thats a AE bug while using too many TrackMatte.. dont you think?

Thanks guys!


Return to posts index

Walter Soyka
Re: Weird layers disappearing.
on Jun 28, 2016 at 1:34:15 pm

If you are running 13.7, you should consider updating to 13.7.2.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Matt St-Pierre
Re: Weird layers disappearing.
on Jun 28, 2016 at 2:26:33 pm

Hi. Thanks for the reply. In fact I didn't thought there was a very big difference but im using 13.7.2.3


Return to posts index


Walter Soyka
Re: Weird layers disappearing.
on Jun 28, 2016 at 2:31:42 pm

There were some important bug fixes in 13.7.1 that I think affected screen drawing.

Does it make a difference if you toggle Preferences > Display > Hardware accelerate composition, layer and footage panels?

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Matt St-Pierre
Re: Weird layers disappearing.
on Jun 28, 2016 at 2:33:36 pm

I'm currently rendering a 3D ray traced comp. I'll try after that :)


Return to posts index

Matt St-Pierre
Re: Weird layers disappearing.
on Jun 29, 2016 at 4:24:34 pm

I'm currently rendering a 3D ray traced comp. I'll try after that :)

[Update]
Sorry for the late reply. Finally I reopened the comp (as done many times ago..) and its now working perfectly. Probably a bug then.

I'll keep you method in mind and try it if happen to me again.

thanks


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]