ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Jumping Attach Point problem

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Engin OsmanovskiJumping Attach Point problem
by on Apr 1, 2014 at 6:30:11 pm

I am having a problem with tracking. Now it is hard to tell the whole story but it is basically that i am trying to change the position of Search Region+Feature Region while keeping the Attach Point in place. To do that i am using ALT+SHIFT while dragging the Track Point. The problem is that despite i am using this key combination, Attach Point jumps to ridiculous places instead of staying where it was. Why is this happening? What am i missing? This weirdness doesn't always happen, yet i have no idea what causes it and it drives me insane.


(Not sure if it is related to the problem i mentioned but sometimes i am also getting the error message below):



Return to posts index

Dave LaRondeRe: Jumping Attach Point problem
by on Apr 1, 2014 at 8:44:51 pm

You have the two boxes overlapping. The inner box is meant to enclose the track point you've selected. The outer box is meant to search the largest area where the track point could possibly move in one frame.

It also helps to select a high-contrast track point that doesn't change its shap very much.

Fix those, and you're good to go.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Engin OsmanovskiRe: Jumping Attach Point problem
by on Apr 1, 2014 at 9:31:11 pm

That overlapping happens itself when that error message shows up. That is not how i set the inner and outer boxes.


Return to posts index


Michael SzalapskiRe: Jumping Attach Point problem
by on Apr 9, 2014 at 2:11:27 pm

What exact point version number of AE are you using?
What formats and codecs are being used in your project?
What are the specs of your computer?

- The Great Szalam
(The 'Great' stands for 'Not So Great, in fact, Extremely Humble')

No trees were harmed in the creation of this message, but several thousand electrons were mildly inconvenienced.


Return to posts index

Engin OsmanovskiRe: Jumping Attach Point problem
by on Apr 9, 2014 at 6:30:26 pm

I am using AE CS6 version 11.0.2.

Project only involves NTSC D1 , H.264 , .mov footage.

System: i7-3770k , 32gb ram, geforce gtx670 - 4gb vram


Return to posts index

Michael SzalapskiRe: Jumping Attach Point problem
by on Apr 10, 2014 at 2:40:53 pm

Try updating your version of After Effects to 11.0.4. You are two bug fix updates behind.

- The Great Szalam
(The 'Great' stands for 'Not So Great, in fact, Extremely Humble')

No trees were harmed in the creation of this message, but several thousand electrons were mildly inconvenienced.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]