ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Grid from CC Particle World disappears when using orbit camera tool?

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Juan Wee
Grid from CC Particle World disappears when using orbit camera tool?
on Dec 23, 2011 at 7:36:15 am

Hi,

I am currently following this tutorial but seem to face a problem in the early stage.

When I create a new effect of CC Particle World, the grid stays on which is fine. But when I create a new Camera and try moving, using the Orbit Camera Tool, the grid from CC Particle World disappears, contrary to what I saw from the video which still stays on.

I tried posting in their forum for help but to no avail and I've been on this for quite some time. Would really appreciate any help :) Thanks!


Return to posts index

John Cuevas
Re: Grid from CC Particle World disappears when using orbit camera tool?
on Dec 23, 2011 at 1:10:12 pm

I downloaded Andrews project and noticed he built that in AE 8.0.

When I play with the layer with Particle World I get a popup asking me "Convert Old Particle Settings, Yes or No". I'm thinking this might be an issue with AE and 64 bit, cause I changed the display options and nothing seemed to work and never got the grid and camera to work in my version(CS5.5). Using one of the camera tools, gives me an outline, but never the grid.

Also when starting from scratch I can't get it to work. So just so you know it's not you, looks like it's just a issue for now.

One thing you could do is make a new solid, apply the grid effect, turn it to 3d and rotate 90 degrees on the x axis. Now move the postion to approximately where the grid is for particle world.

Johnny Cuevas, Editor
Thinkck.com

"I have not failed 700 times. I have succeeded in proving that those 700 ways will not work. When I have eliminated the ways that will not work, I will find the way that will work."
---THOMAS EDISON on inventing the light bulb.


Return to posts index

Juan Wee
Re: Grid from CC Particle World disappears when using orbit camera tool?
on Dec 25, 2011 at 4:11:14 pm

It worked, thanks so much for your help!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]