ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

AE Assistance needed

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Alain OstiguyAE Assistance needed
by on Jun 5, 2016 at 6:50:05 pm

Hello all,
I'm having problem with After-effects CS6. For some unknown reason, It crashes on me as soon as I give it a command or as soon(lets say 3-4 seconds) as I import a picture/movieclip.
It doesn't crash if I just open it and let it be. I can also move a solid around but if I try to rotate it in Y, bang he's out.
The crash manifest itself this way :
''After effects CS6 has stopped working. A problem caused the program to stop working correctly. Windows will close the program and notify you if a solution is available.''

It does look to me as if it doesn't have enough resources, but it should not the case. It's been years since I used After-effects at home. I made several updates on the system since then.
Here is the window Event log:

Faulting application name: AfterFX.exe, version:, time stamp: 0x52886341
Faulting module name: MSVCR100.dll, version: 10.0.40219.1, time stamp: 0x4d5f034a
Exception code: 0x40000015
Fault offset: 0x00000000000761c9
Faulting process id: 0x5a0
Faulting application start time: 0x01d1bf58f4ccda82
Faulting application path: C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects CS6\Support Files\AfterFX.exe
Faulting module path: C:\Program Files\Adobe\Adobe After Effects CS6\Support Files\MSVCR100.dll
Report Id: 402f0019-2b4c-11e6-808c-d43d7e9707d8
Faulting package full name:
Faulting package-relative application ID:

Can anyone help me with this?

Thank you very much.

Return to posts index

Tudor "Ted" JelescuRe: AE Assistance needed
by on Jun 6, 2016 at 8:05:10 am

It would be helpful to know what version of Windows you're running and the specs of your machine- processor, RAM, hdd setup...
Also, you may want to post this on the Adobe forums.

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist

Return to posts index

Alain OstiguyRe: AE Assistance needed
by on Jun 7, 2016 at 1:07:43 am

Thank you for your reply Tudor, I solved my problem by trashing the AE preference file. :)

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved