ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

AE effects rendering wrong

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Auke De ClerckAE effects rendering wrong
by on Oct 23, 2015 at 8:08:29 am

Hello everyone,

I have this strange problem where my render doesn't look the same as my preview.

This is my preview:

This is my render:

And these are my layer settings and effects:

I used the standers ae render settings (best/lossless) and have tried different settings. I've tried to collapse transformations and have tried 16 and 24 bits.

Anybody having the same problem?

Thanks for replying!

Return to posts index

Walter SoykaRe: AE effects rendering wrong
by on Oct 23, 2015 at 2:22:04 pm

Please show a screenshot of your entire UI, not just a couple layers.

Common causes of a "my render doesn't look like my preview" problem:

1. You have a guide layer in the comp, which by design renders in preview but not final output.

2. You are looking through something other than Active Camera in your viewer.

3. You are previewing at a different resolution than you are rendering. This can have a significant impact on some effects. It can also lead to...

4. You have changed something, but Ae is still incorrectly using an old cached image. Edit > Purge > All memory & disk cache to clear this up.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]

Return to posts index

jay muellerRe: AE effects rendering wrong
by on Oct 26, 2015 at 2:22:23 pm

Could it be your output alpha channel settings?

Return to posts index

Auke De ClerckRe: AE effects rendering wrong
by on Oct 27, 2015 at 9:20:15 am

I've found the problem. Using a fast blur effect on a layer that has the glow layer style on it does not render out correctly. Precomposing the layer and using one effect in the pre-comp en one after seem to work.
Thanks everyone for your replies!

Return to posts index

Rob IngRe: AE effects rendering wrong
by on Nov 12, 2015 at 7:05:46 pm

I just had the something similar as you! It does have something to do with fast blur. With mine, i had a camera move out when it happens. However when i have it dynamic linked on a PPRO timeline, it works just fine!
I have purged, restarted, seems like everything, but the only way i can get rid of this strange render in AF is to turn off Blur. Bug?!


Return to posts index

Auke De ClerckRe: AE effects rendering wrong
by on Nov 13, 2015 at 11:10:07 am

Seems like the last version of ae is a bit buggy, i've got the "strange situation" error just a few days ago...

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved