ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Impossible render problem ... well improbable anyway

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Roger Burton
Impossible render problem ... well improbable anyway
on May 7, 2015 at 4:00:31 pm

Hi chaps, I have a comp to which I have added a layer (a foot of frame 'crawl'/ticker) created in a comp with the 'offset' effect. In the precomp the 'crawler works fine and runs smoothly for 4 minutes, when I drag it into the comp that I want the 'crawler' to run over it works fine and runs for 4 minutes ... but when I render the comp the crawler stops at 3 min 24 ... I have searched the project from top to bottom and can find no reason why this is happening ... is it possible for a move' in a comp to work when 'previewed' but not render correctly ?

Thanks Roger

Here is a grab:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12879319/trimmed.mp4


Return to posts index

Darby Edelen
Re: Impossible render problem ... well improbable anyway
on May 7, 2015 at 5:11:04 pm

It's really difficult to tell what's going on in the provided mp4. At first glance it looks like everything is stopping. Are you using any time based effects or time remapping?

Are you rendering to an mp4 directly from AE? Try rendering to another format if so. I like image sequences.

Darby Edelen


Return to posts index

Roger Burton
Re: Impossible render problem ... well improbable anyway
on May 8, 2015 at 11:31:49 am

Thanks Darby ... yes the screen grab wasn't very helpful - here's a project if you can find time to have a quick look:

https://dl.dropboxusercontent.com/u/12879319/crawler.aep

On my system the render stops at about 3.24

I have found a way round the problem but am mystified as to why the animation stops before the end of the render ... anyone any thoughts please ?

Roger


Return to posts index


Matthew Keane
Re: Impossible render problem ... well improbable anyway
on May 10, 2015 at 12:48:52 pm

Hi,

Unlikely to be your problem, but the only time I've seen AE (CS6 in my case) consistently stop a render before the specified render time without reporting an error was when a comp was originally created through Dynamic Link from Premiere. i.e. In Premiere I had clicked on a clip that was 3:24, used Dynamic Link to create an AE comp and got to work. All future renders from AE (even of other comps created independently in AE with different durations) would stop at 3:24 as long as Premiere was open at the same time. Closing Premiere, and opening only AE got things back to normal.

Matthew Keane

Freelancer based in Paris, France
- Motion Graphics, Video Editing & Effects, Watchout Programming & Live Operation.


Return to posts index

Roger Burton
Re: Impossible render problem ... well improbable anyway
on May 10, 2015 at 1:31:24 pm

Thanks Matthew ... sadly not the problem in this case, the render actually doesn' t stop at 3.24 just the movement of the crawler, it stops and the render continues .... go figure.

Thanks again Roger


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]