ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Jasmine Christmas
After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins
on Apr 7, 2015 at 5:52:02 pm

Hello,


When opening a specific project on AE CS4, I receive the message telling me to install the following effects "S_Posterize, S_Dissolve, S_Solarize". However, all of these plugins are installed and as far as I can see shouldn't be causing a problem.

Yet this issue not only happens on CS4 but on CS6 with exactly the same error message on three different machines. Is it possible that perhaps it needs another version with a different bit rate? I'm completely unsure about the matter and would appreciate some insight.

Here are the specs for the computer I'm currently using;
Model Name: Mac Pro
Model Identifier: MacPro5,1
Processor Name: 6-Core Intel Xeon
Processor Speed: 2.93 GHz
Number Of Processors: 2
Total Number Of Cores: 12
L2 Cache (per core): 256 KB
L3 Cache (per processor): 12 MB
Memory: 24 GB
Processor Interconnect Speed: 6.4 GT/s
Boot ROM Version: MP51.007F.B03


Thank you so much for your time.
Jasmine




Return to posts index

Walter Soyka
Re: After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins
on Apr 7, 2015 at 6:09:45 pm

Those are GenArts Sapphire effects, and they are not built-in:
http://www.genarts.com/sapphire/after-effects

CS4 uses 32-bit plugins, CS5 and above use 64-bit plugins.

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Jasmine Christmas
Re: After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins
on Apr 8, 2015 at 8:48:52 am

Thank you for clearing that up, Walter. That's a really big help. Do you know why they would have stopped working now? They were used for this project without any prior problems but now it seems that all at once they it's decided to ignore the plugins on three separate computers.


Return to posts index


Walter Soyka
Re: After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins
on Apr 8, 2015 at 12:35:18 pm

You're certain they're still installed? You can see them in the Effects & Presets panel and apply them in new projects?

Walter Soyka
Designer & Mad Scientist at Keen Live [link]
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
@keenlive [twitter]   |   RenderBreak [blog]   |   Profile [LinkedIn]


Return to posts index

Jasmine Christmas
Re: After Effects Not Recognising Inbuilt Plugins
on Apr 8, 2015 at 4:20:41 pm

I've just double checked and yes, they are still installed. They come up when I search for them and when I apply them to a solid they work but when used in the specific project it says they're missing. I can't identify the problem at all!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]