ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

There seems to be a bug when time reversing

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ian DillonThere seems to be a bug when time reversing
by on Oct 9, 2014 at 3:28:29 pm

When I time reverse everything plays fine in the comp, but when I render it drops the first one or two frames. Anyone experienced it? I can't even find a workaround.

Thanks, in advance.
Ian

20 Year After Effects User
MacBook Pro 2.3 GHz Intel Core i7
16 GB Ram
Adobe Creative Cloud

Playroom Creative
We are an Orange County Video Production and Marketing company.
http://www.PlayroomCreative.com


Return to posts index

Dave LaRondeRe: There seems to be a bug when time reversing
by on Oct 9, 2014 at 3:46:35 pm

How are you reversing the time... and what precisely are you reversing? A video layer? The whole comp?

Personally, after 20 years of AE use myself, I don't trust any kind of video footage that is NOT in an inTRAframe-compressed codec like DNxHD, ProRes, PNG, Animation, Photo JPEG, etc. I don't think Adobe's gotten time issues in stuff like h.264, mp4 or mpeg resolved to bulletproof status.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Ian DillonRe: There seems to be a bug when time reversing
by on Oct 9, 2014 at 9:56:16 pm

Thanks for responding Dave,

It's not H.264 type footage, but I know the problem you are talking about. That's not the problem I'm having. I'm using ProRes and MXF files. Both have the issue.

If I time reverse a layer that I have applied time remapping to, the first one or two frames gets cut off when I render sometimes. The frame/s do not appear dropped in the timeline window, however, and sometimes when I adjust the in point it does appear missing!!! Clearly a bug. I wish I knew what the deal is with this because I've been using AE for twenty years and just noticing the problem on last two projects.

20 Year After Effects User
MacBook Pro 2.3 GHz Intel Core i7
16 GB Ram
Adobe Creative Cloud

Playroom Creative
We are an Orange County Video Production and Marketing company.
http://www.PlayroomCreative.com


Return to posts index


Dave LaRondeRe: There seems to be a bug when time reversing
by on Oct 10, 2014 at 12:16:23 am

It could be a mismatch between your version of AE and your OS. It's a fairly common cause of AE woes recently. What are their version numbers, right down to the last decimal place?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Ian DillonRe: There seems to be a bug when time reversing
by on Oct 10, 2014 at 12:46:44 am

OS 10.9.5
AE 13.1.0.111

Funny thing is, most the time I can't see the dropped frame when scrubbing timeline, but it shows up in render!

20 Year After Effects User
MacBook Pro 2.3 GHz Intel Core i7
16 GB Ram
Adobe Creative Cloud

Playroom Creative
We are an Orange County Video Production and Marketing company.
http://www.PlayroomCreative.com


Return to posts index

Brian CharlesRe: There seems to be a bug when time reversing
by on Oct 10, 2014 at 1:13:37 am
Last Edited By Brian Charles on Oct 10, 2014 at 1:14:04 am

Does the same thing happen when using Layer > Time Reverse Layer or only with Time Remapping?

Is this happening in all render settings? For example does it show up in a PNG sequence render?



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]