ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Font is missing, but activated

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Claudia GabrielaFont is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 4:02:48 pm

I keep trying to open an After Effects Project and its giving me the "The following Layer dependencies are missing: Text Layer: Font Family: Tradegothic LTSTD, Font style: BdCn20"

I have this font activated on Universal Type Client, I event tried setting it as permanent, then restarting After Effects, but it continues to give me this message. I don't understand what's wrong if this font is active. I have this error message on a daily basis with all the projects I open... I activate the font on UTC, restart the project and its fine. For some reason, this isn't working when I activate it with this specific font.

Can anyone help me? I have deadlines and this is seriously holding me back.





Return to posts index

Dave LaRondeRe: Font is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 5:50:00 pm

Repair the Mac OS Permissions?

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Claudia GabrielaRe: Font is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 5:53:36 pm

Unfortunately, my company restricts me from doing that. Any other suggestions?


Return to posts index


Dave LaRondeRe: Font is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 6:00:08 pm
Last Edited By Dave LaRonde on Sep 22, 2014 at 6:01:52 pm

Well, what if it IS the permissions? Who would you call? The IT department?

My only other suggestion would be to uninstall, then reinstall the typeface in question because it could be a corrupt file... and I guess that would also involve the IT department.

So as long as you need another person to do it, you might as well have that person do both things, I suppose.

Dave LaRonde
Promotion Producer
KGAN (CBS) & KFXA (Fox) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

Kevin CampRe: Font is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 6:01:32 pm

your screen grab doesn't show bold condensed in the list. double check that you have bold condensed installed.

Kevin Camp
Art Director
KCPQ, KZJO & KRCW


Return to posts index

Claudia GabrielaRe: Font is missing, but activated
by on Sep 22, 2014 at 6:02:42 pm

Thanks! After I drop it in, It changes the name to the "Extended" one? So odd


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]