ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Ramp up effect working oddly.

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Ren JunzRamp up effect working oddly.
by on May 15, 2014 at 3:44:06 am

I've tried this multiple times, using multiple files and looking at numerous threads to no avail.
I only get half the animation, I want each letter to come in individually at different times so I used the "Ramp Up" feature of a Range Selector.


Please help me ASAP because this has been bothering me for a long time.


Return to posts index

Darby EdelenRe: Ramp up effect working oddly.
by on May 15, 2014 at 5:08:44 am

When using a Ramp Up or Ramp Down selector shape you'll generally want to animate the Offset instead of the Start and End values.

For example, if your start and end values are 0% and 100% respectively then you'd animate your Offset from -100% to 100%. If your start and end are 0% and 50% then you'd animate your Offset from -50% to 100%.

The Offset is what actually slides the ramp through the characters. The Start and End values only define the width of the ramp.

Darby Edelen


Return to posts index

Ren JunzRe: Ramp up effect working oddly.
by on May 16, 2014 at 1:43:25 am

Thanks but when using this feature it doesn't look very smooth.
If anyone can help me further.

The whole animation does not go through the "t" but I would like it to.
I have no idea what to do.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]