ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

Light Transmission and Projection Issues

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Caleb GoodnightLight Transmission and Projection Issues
by on Jun 10, 2013 at 9:04:31 pm

I am trying to do some 3d movement simulation via light transmission on a photo timelapse I did of an event. The footage is a precomp.
I am trying the basic steps of grid creation, camera and a point light and have done it successfully before. However when I turn off the grid effect and the reference layer I just get white screen in active camera. I've checked my material properties and they are set correctly as far as I can tell.

pictures attached, any help much appreciated.

Return to posts index

Walter SoykaRe: Light Transmission and Projection Issues
by on Jun 10, 2013 at 9:47:37 pm

Sorry, I'm having a hard time visualizing your issue from your description. Can you go into a little more detail?

Also -- uploaded images aren't automatically included in COW messages. After you upload it, make sure you have the image selected in the Image Upload window, then copy the embed code from that window into the body of a message.

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events

Return to posts index

Caleb GoodnightRe: Light Transmission and Projection Issues
by on Jun 11, 2013 at 3:11:01 pm

Opps sorry about that. Here are the screenshots.

Return to posts index

Jason FeaserRe: Light Transmission and Projection Issues
by on Aug 12, 2013 at 12:30:53 pm

Were you ever able to get this sorted out ? I am having the exact same issue. I have tried in 5 different new compositions in 2 different new projects to see if I was doing something wrong with the exact same result. Nothing but white solids displaying. I tried changing all the light settings too and nothing seems to make a difference.

This is just like a party except there isn't any music. And there aren't any woman. And we aren't having any fun.

Return to posts index

Megan BagshawRe: Light Transmission and Projection Issues
by on Aug 8, 2015 at 5:17:04 pm

I was experiencing the problem with the solids staying white when I moved the camera around, and realized that the issue was my light. In CS6 it has a falloff setting that is not shown in the video. Once I set the falloff to "none" (making the light cast out infinitely far away instead of casting only a specific distance), the problem went away. Hope that's helpful to someone else out there.


(Copied from VideoCopilot help forum)

Worked for me too!

Return to posts index

ido shorRe: Light Transmission and Projection Issues
by on Aug 9, 2015 at 9:17:45 am

can that be because you are trying to project a pre comp image?

I had a similar yet not identical problem, and posted it in this Post:

have you tried projecting an image in this settings which is not pre-comped?

just a guess here, might be the problem.. (but not the solution unfortunately).

Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved