ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Cannot see Raytrace Output with new Quadro 4000 (Mac)

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Declan ZimmermanCannot see Raytrace Output with new Quadro 4000 (Mac)
by on Apr 17, 2013 at 1:16:06 am

Hello,

I searched for a thread but haven't found one so here's a post.

New computer (a week old) and I got the Nvidia Quadro 4000 GPU.

All and latest drivers installed.

AE has been updated (11.0.2.11)

If I enable the Ray-Trace 3D renderer and set it to use the GPU (which AE is seeing just fine, and meets all the requirements per online research) my 3D later disappears.

It only works in Draft mode, otherwise i just see a wireframe.

In RAM previews the layer does not show up at all.

Preview settings (copied from AE):

Fast Draft: Available
Texture Memory: 200.00 MB
Ray-tracing: GPU

OpenGL
Vendor: NVIDIA Corporation
Device: NVIDIA Quadro 4000 OpenGL Engine
Version: 2.1 NVIDIA-7.32.12
Total Memory: 1.00 GB
Shader Model: -
CUDA
Driver Version: 5.0
Devices: 1 (Quadro 4000)
Current Usable Memory: 1.82 GB (at application launch)
Maximum Usable Memory: 2.00 GB

Anyone else encountered this issue? And better, can anyone suggest a solution?

Thanks in advance.


Return to posts index

Declan ZimmermanRe: Cannot see Raytrace Output with new Quadro 4000 (Mac)
by on Apr 17, 2013 at 2:21:42 am

Correction: it only works in "Fast Draft" mode and there is a typo above - it should read the layer disappears, not "later" (sorry, it's been a long day here...)


Return to posts index

Todd KoprivaRe: Cannot see Raytrace Output with new Quadro 4000 (Mac)
by on Apr 17, 2013 at 3:14:59 am

See this:
http://forums.adobe.com/message/5222748

---------------------------------------------------------------------------------------------------------
Todd Kopriva, Adobe Systems Incorporated
After Effects quality engineering
After Effects team blog
---------------------------------------------------------------------------------------------------------


Return to posts index


Declan ZimmermanRe: Cannot see Raytrace Output with new Quadro 4000 (Mac)
by on Apr 17, 2013 at 3:40:13 am

Thanks for the helpful link, Todd!

While I did not find the SDK files referred to in that thread, I did resolve the issue by:

1. Trashing the files in Developer/NVIDIA (after making a backup copy)

2. Reinstalling the latest drivers from http://www.nvidia.com/object/mac-driver-archive.html

All is working as it should now; I just posted the steps I took in case it is helpful to anyone else.

Appreciate the prompt response too!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]