ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

NVIDIA Quadro 4000 and second display

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Daniel StoneNVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 12, 2013 at 11:45:17 pm

Hey guys,

I just got a new Mac Pro with the NVIDIA Quadro 4000 graphics card. I've got two displays hooked up but the computer only recognizes one. Is there something I'm forgetting to do?

I installed the Cuda driver and, according to the web site, there's nothing else I need to do.

Thoughts?


Return to posts index

Matthew RobsonRe: NVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 13, 2013 at 6:25:37 pm

Should work - you've done the obvious like checking cabling? What does display in system settings report?


Return to posts index

Daniel StoneRe: NVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 14, 2013 at 2:11:40 pm

Thanks so much for the reply!

The system only sees one monitor. I've checked the DVI cables, which seem to be okay. The one thing I haven't checked is the DVI/Display Port adaptor (the short adaptor cable that comes with the card), which I've read has a tendency to arrive faulty.

I'm going to order a new one and give it a try.



Return to posts index


Matthew RobsonRe: NVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 14, 2013 at 2:14:12 pm

Don't bother - switch the inputs to test the monitors - eg switch which monitor is plugged into which port.

Then try reseating the gpu card.

Let us know how you get on!


Return to posts index

Daniel StoneRe: NVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 14, 2013 at 5:28:57 pm

Figured it out. The monitor works when I hold the DVI/Display adaptor in the socket on the back of the card and stops working when I let go.

Looks like it's either a bad adaptor or bad socket on the card. I ordered a new adaptor. If that doesn't fix it, it looks like I'll be sending the card back.



Return to posts index

Daniel StoneRe: NVIDIA Quadro 4000 and second display
by on Feb 18, 2013 at 3:27:26 pm

Just a quick update in case anyone else has an issue.

I contacted PNY Tech support, who responded once with some questions. After a week I have not heard back so I contacted the place where I bought it.

Apparently these cards are known for faulty display ports, which mine has. And apparently PNY is also known for faulty tech support. So, if you need a functioning card quickly, buy two and return the one that works. :)



Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]