ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Robert Page
Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.
on Dec 3, 2012 at 10:27:43 am

Hi Everybody,

I am trying to begin work on a composition. I have imported a .mov exported from Final Cut Pro 7 from a Sony EX3 ready for work in AE CS5.5.

I imported the clip into AE and placed it in the timeline by dragging the file from the Project Window to the Create a New Composition button.

When I play the footage through AE, it ends up looking like this:

http://i.imgur.com/ivOhO.jpg

As you can see a solid red colour has covered the image in blocks and as the character moves the blocks move around seemingly in no real pattern until the whole image is covered in red. I am completely baffled. Any help on this would be very much appreciated.

Bob

Would anybody like a peanut?


Return to posts index

Tudor "Ted" Jelescu
Re: Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.
on Dec 3, 2012 at 2:49:43 pm

What codec did you use for the .mov file?
What system are you on- Windows/Mac?
What OS?
What version of AE?
System specs can be helpful as well.
Remember to add the above info as it makes it easier to narrow down the issue.
From the looks of it it could be a compression problem or a videocard setting.

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index

Robert Page
Re: Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.
on Dec 3, 2012 at 9:29:15 pm

Hi Tudor,

Thanks for replying.

The codec: XDCAM EX 1080p25 (35Mb/s VBR)
The OS: Mac OS X Version 10.7.5
Version: AE 5.5

I've never used XDCAM footage before so do you think it might be worth converting it to something like ProRes 422? I shall include this kind of information next time I have a query.

Thanks for your help. :)

Would anybody like a peanut?


Return to posts index


Robert Page
Re: Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.
on Dec 3, 2012 at 9:35:28 pm

I have just converted the footage to Apple ProRes 422 and now it's working fine. Thank you for pointing me in the right direction with the codec information. :)

Would anybody like a peanut?


Return to posts index

Tudor "Ted" Jelescu
Re: Composition Showing Solid Colours Over Imported Footage.
on Dec 3, 2012 at 10:06:12 pm

CS 5- yep that would be a codec issue - glad you solved it.

Tudor "Ted" Jelescu
Senior VFX Artist


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]