ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

AE to Avid Issue

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Chip Hess
AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 5:04:25 pm

Doing a logo animation in AE, SD 720 X 486. Using the CC Light Rays effect. Keyframed in and out along with intensity frame in-between.

At it's most intense, a pesky light grey frame appears inside the frame, revealing an edge. Avid is set to YCBR 601 and AE to SDNTSC colorsoace.

Exported from AE using Animation, RGB and Alpha.

How do I get rid of the edge?

Thanks!


Return to posts index

Walter Soyka
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 5:38:35 pm

I'm having trouble picturing the issue -- can you post a screenshot?

Is it an issue of alpha interpretation (straight vs. premultiplied)?

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 5:45:24 pm

[Chip Hess] "At it's most intense, a pesky light grey frame appears inside the frame, revealing an edge."

Ah, it would appear you scaled the layer, revealing its edge when light rays are applied at an extreme. You may want to precomp that layer, then apply the light rays. Things should be fine.

Now mind you, by doing this you will lose a certain amount of flexibility if you change your mind. Sometimes it's the price you pay to get the task accomplished.

Dave LaRonde
Former Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index


Chip Hess
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 6:31:31 pm

Tried that. No go.
Now I am trying to take a MC screen shot on a PC, to post here.
Stuck on a PC at work, at home the Mac is no prob.

What's the procedure?


Return to posts index

Walter Soyka
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 6:39:30 pm

[Chip Hess] "Now I am trying to take a MC screen shot on a PC, to post here. Stuck on a PC at work, at home the Mac is no prob. What's the procedure?"

Windows 7: Snipping Tool. (Click the Windows key or the start button, then start typing Snipping Tool until it returns the application as the search result.)

Otherwise: Press the PrintScreen button, then open up Photoshop (or Microsoft Paint if you don't have Ps), paste, and save.

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events


Return to posts index

Chip Hess
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 6:42:19 pm

Got it!
Snipping tool.

Here sia frame in AE and the one displaying in MC.





Return to posts index


Dave LaRonde
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 6:52:52 pm

You scaled & repositioned that logo. Precomp it and add the effect.

Dave LaRonde
Former Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

chris brett
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 8:05:02 pm

--- also you can add the effect to an adjustment layer --- chris --


Return to posts index

chris brett
Re: AE to Avid Issue
on Nov 29, 2012 at 8:06:51 pm

--- also you can usually add an effect to an adjustment layer

--- chris brett


Return to posts index


Chip Hess
Re: AE to Avid Issue
on Nov 30, 2012 at 1:14:41 am

Problem solved, thanks all!


Return to posts index

Dave LaRonde
Re: AE to Avid Issue
on Nov 30, 2012 at 3:39:07 pm

....and your solution was what? Other people may like to know, too.

Dave LaRonde
Former Sr. Promotion Producer
KCRG-TV (ABC) Cedar Rapids, IA


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]