ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Podcasts Creative Cloud

Adobe After Effects Lens Flare Issue

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Megan HeckAdobe After Effects Lens Flare Issue
by on Oct 12, 2012 at 8:17:16 pm

Good Afternoon,
I am working on a project in after effects, and I am trying to do lower third titling. I am running into a problem with the lens flare effect, because I am creating a new solid and applying the lens flare to it, it is not longer transparent. I change the transfer mode to screen but that doesn't work either.

Here is a screen shot of what is happening

any advice here would be awesome. This is really important.

Return to posts index

John CuevasRe: Adobe After Effects Lens Flare Issue
by on Oct 12, 2012 at 8:43:57 pm

The default lens flares in AE don't have alpha channels. One way around this is to apply it to a black solid, then change the transfer mode to "Add"

Another method is to download and install the free plugin from Red GiantUnmult, make sure you choose the 64 bit version if you are using a CS5 or newer version of AE.

Johnny Cuevas, Editor

"I have not failed 700 times. I have succeeded in proving that those 700 ways will not work. When I have eliminated the ways that will not work, I will find the way that will work."
---THOMAS EDISON on inventing the light bulb.

Return to posts index

Post removed.

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2016 All Rights Reserved