ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Cal McGreggor
Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Aug 19, 2012 at 11:56:30 pm

I just installed Video Co-pilot's optical flares plug in. I create a solid as instructed, then go to effects to add my optical flare. However once I have selected the effect, it does not appear over the solid. I am able to adjust all the properties but I can't see the actual lens flare within the composition. I know several other people have had problems with this but know one seems to know the answer.

Any help would be greatly appreciated.

Thanks, Cal


Return to posts index

Walter Soyka
Re: Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Aug 20, 2012 at 3:21:52 pm

Can you post a screen shot of your user interface with the effect applied to the solid but not appearing in the comp viewer?

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events


Return to posts index

Cal McGuffie
Re: Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Aug 21, 2012 at 1:11:39 am

sure thing



Return to posts index


Walter Soyka
Re: Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Aug 21, 2012 at 3:45:04 pm

If you click Options, do you see the flare in the Optical Flares custom UI?

If you uncheck "Use GPU," does it make a difference?

Walter Soyka
Principal & Designer at Keen Live
Motion Graphics, Widescreen Events, Presentation Design, and Consulting
RenderBreak Blog - What I'm thinking when my workstation's thinking
Creative Cow Forum Host: Live & Stage Events


Return to posts index

Cal McGuffie
Re: Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Aug 21, 2012 at 7:23:34 pm

Yes when I click options I am able to edit all the flares, select presets, etc. Checking and unchecking Use GPU unfortunately makes no difference.


Return to posts index

Alejandro Urbano
Re: Video Co-Pilot OPTICAL FLARES DO NOT APPEAR
on Nov 20, 2015 at 8:51:56 pm

Hello Walter, I have been experiencing this same issue. I have optical flares installed in After Effects CS6, and I can add the effect to the layers and edit the properties. However, the flare itself is not visible at all in the screen. I have tried enabling and disabling the use GPU property, and nothing happens. I also deleted it and installed it again... same behavior.

The strangest fact is that the first time I tried adding optical flares effect, it worked. After closing the project and opening it again the following day, the flare was no longer visible.

Any ideas on what can be happening and how to solve it? Thanks a lot for the help and urgency!


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]