ADOBE AFTER EFFECTS: Forum Expressions Tutorials Creative Cloud

Strange bug in importing video files

COW Forums : Adobe After Effects

<< PREVIOUS   •   FAQ   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Nick Montgomery
Strange bug in importing video files
on Jul 23, 2012 at 1:52:45 am

Has anybody seen this before?...

Importing video clip as elements for compositing some vfx shots together. All clips have a number as a suffix (eg. "_01", "_2", etc.). When I import one file in particular and drop it into a comp, it's length gets shortened, gets a couple of seconds cut off the end.

When I delete it, rename the file with a different suffix ("_2" becomes "_3") and go through the same steps, import and drop into same comp, it stays unaffected.

A little annoying bug.


Return to posts index

Tero Ahlfors
Re: Strange bug in importing video files
on Jul 23, 2012 at 6:19:03 am

How are you importing it? Is AE interpreting the frame rate correctly?


Return to posts index

Nick Montgomery
Re: Strange bug in importing video files
on Jul 23, 2012 at 3:19:37 pm

It's an .mov only a few seconds long. Either way I bring it in it gets interpreted the same way.


Return to posts index


Kevin Reiner
Re: Strange bug in importing video files
on Jul 23, 2012 at 6:10:06 pm

Give more info on type of footage. What is the codec, frame rate, screen size, audio sampling etc. What type of camera shot it?

Mac Pro 2 x 3 GHz 6-Core Intel Xeon
32GB Memory
Dual-channel 4Gb Fibre Channel PCI Express card
Dell Display (23" flat panel)
ATI Radeon HD 5770
AJA Kona LSi SD/HD capture card
Rourke 16 TB
Flanders 2460

SOFTWARE
Mac OS X 10.6.5
FCP 7
After Effects CS5
Boris Continuum
Sapphire Plug Ins
All Trapcode Plugs
Zaxwerks Invig


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]