MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

Distorter Shader not working in Viewport

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Peter Temper
Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 23, 2016 at 11:29:31 pm

Hi,

when i use the distorter shader the actual texture gets distorted when rendered but the effect isn't shown in the shader window in the material editor or in the viewport when the material is used on an object. It's always the original texture. What might not sound as a problem is annoying when you want to use it to drive a TurbulenceFD simulation as it always uses the undistorted texture. Is there a hidden attribute i might miss? I am working with R17.048 Studio.

Thanks for your help in advance


Return to posts index

Adam Trachtenberg
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 24, 2016 at 1:26:23 am

I think that's a limitation of the shader. Only way around it I can think of would be to bake the shader.


Return to posts index

Peter Temper
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 24, 2016 at 11:37:41 am

Thank you for your answer. But why does it work without any problems in every tutorial i have seen where they use the distorter, even in older versions (like R14 for example).


Return to posts index


Adam Trachtenberg
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 24, 2016 at 2:52:23 pm

Hmm, I just checked and it works correctly in R16. Looks like a bug introduced with R17. I'll report it to Maxon.


Return to posts index

Adam Trachtenberg
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 24, 2016 at 3:32:34 pm

Interesting that Mograph's Shader Effector can see the Distorter but X-particles cannot, nor can TP's Matter Waves node.


Return to posts index

Brian Jones
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 26, 2016 at 3:55:52 pm

Adam, saw the post on CGTalk but they seem to have size limits on attachments

- this is all on the Mac

10.5 - good (my own test as yours won't open - just the gesture not the particles)
12 - not good when it opens but if you adjust something in the Distorter (I just swapped Directional-Bidirectional-Directional) it redraws in the display (don't know if that's totally correct end but not perfect in the EOGL I'm thinking)
13 - same as 12
14 - same as 12
15 - good
16 - not good
17 - not good

9919_distorter.zip


Return to posts index


Adam Trachtenberg
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 26, 2016 at 4:03:25 pm

Thanks, Brian, I appreciate it. I resubmitted it to Maxon so hopefully they'll put it on their to-do list.


Return to posts index

Peter Temper
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 25, 2016 at 11:17:43 am

I thought of a bug too, cause setting the distorter up is straightforward.
I made a workaround and distorted the animated texture in after effects.
Maybe it's working with the next update. Thanks for the help anyway.
And maybe someone could delete the double post :-)


Return to posts index

Peter Temper
Re: Distorter Shader not working in Viewport
on Mar 24, 2016 at 1:45:04 pm

Thank you for your answer. But why does it work without any problems in every tutorial i have seen where they use the distorter, even older in versions like R14 for example. In the help manual is an example with a picture where it works also. Very annoying.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]