MAXON CINEMA 4D: Cinema 4D Forum Adobe After Effects Forum

R17, Installed PlugIns wont Show

COW Forums : Maxon Cinema 4D

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
Simon Roughan
R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 10:00:47 am

Hi everyone,
I desperately need to make a jigsaw puzzle animation, and want to use the cool free Nitro4D Magic Puzzle Plugin. But for the life of me, It wont install. Or at least, it wont show up in the plugins menu.
The Nitro4d website insists the plugins are R17 ready. According to instructions, you just unzip the folder, and place it in the MAXON/CINEMA 4D R17/plugins/ folder. Unfortunately its not so easy. Or am I doing something wrong, or missing something?
Thanks in advance
Simon

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.


Return to posts index

Nick Smith
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 12:34:28 pm

Just to go through the trouble shoot options, have you shut C4D down and opened it up again after copying the the Nitro folder into the plugins folder?

Nick Smith

"So long, and thanks for all the fish."

http://www.anarkyanimations.co.uk


Return to posts index

Simon Roughan
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 12:36:50 pm

Yep, I have.

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.


Return to posts index


Nick Smith
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 12:39:12 pm

did the folder come with a licence key?
Sometimes you need to drop that into the Cinema 4d R(whatever) folder, and not the plugin folder.

Nick Smith

"So long, and thanks for all the fish."

http://www.anarkyanimations.co.uk


Return to posts index

Simon Roughan
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 12:57:38 pm

Hi Nick, thanks for taking the time to help.
http://nitro4d.com/blog/freebie/magic-puzzle/
Here is the link. Ive used his plugins in previous versions, and they worked great.
There's nothing special to install, as far as I know. Could you do me a favor, and see if they install in your R17? If you're using R17, of course...
Thanks
Simon

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.


Return to posts index

Simon Roughan
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 1:03:16 pm

I have it. I downloaded it new, unzipped and the installed, now it works.
Thanks anyway...
mfg
Simon

Never tell your problems to anyone...20% don't care and the other 80% are glad you have them.


Return to posts index


Nick Smith
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Jan 13, 2016 at 1:06:05 pm

HI Simon,

I've downloaded the file, and dropped it into my R17 Plugins folder, and it has shown up in the plugin's option on mine.
However I did make a mistake initially, which you may have done also, which resulted in it not appearing.
When I dropped in it, I accidentally put it in the Exchange plugins folder, just not paying attention haha. Is it possible you may have done this also?

Nick Smith

"So long, and thanks for all the fish."

http://www.anarkyanimations.co.uk


Return to posts index

Calum Bettison
Re: R17, Installed PlugIns wont Show
on Oct 17, 2017 at 9:38:50 am

If its any help to anyone else, I had exactly the same problem. Couldn't understand what was going wrong. Simply re-downloaded the plugin and dropped into the folder and everything worked fine.


Return to posts index

<< PREVIOUS   •   VIEW ALL   •   PRINT   •   NEXT >>
© 2017 CreativeCOW.net All Rights Reserved
[TOP]